Αυλαία έναρξης για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

14:59 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυλαία έναρξης για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποτέλεσε η συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τους συνεργαζόμενους φορείς και τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής σήμερα στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν για το φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης Γιάννης Μπουτίνας, ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ θεσσαλίας Στάθης Βελισσαρίου, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου

Χρύσα Βουλγαράκη , η πρόεδρος του Φεστιβάλ ΄Αντα Σαρτζή και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην γιγάντωση του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, στην διαχρονική , από την πρώτη του διοργάνωση στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην βεβαιότητά του ότι και το φετινό φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και μαζικό. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την συμβολή της Περιφέρειας στον πολιτισμό, καθώς θεωρεί τον πολιτισμό σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική συνοχή σε εποχές μάλιστα κρίσης που διανύουμε, και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας και στη φετινή διοργάνωση. Μίλησε για την αξία του κινηματογράφου ως παιδευτικό εργαλείο και εξήρε τη συμβολή του Φεστιβάλ , με τη συνέπεια , τη σοβαρότητα και το μεράκι που αντιμετωπίζει τη διοργάνωση.
Η πρόεδρος του φεστιβάλ ΄Αντα Σαρτζή μιλώντας εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Σάπκας απουσίαζε στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη στήριξη του Φεστιβάλ από το Δήμο Λαρισαίων και στην ευχή για επιτυχία της διοργάνωσης.
Η κα Σαρτζή έκανε μια αποτίμηση των 10 χρόνων φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι σε όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν προβληθεί πάνω από 1000 ταινίες έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Κινηματογράφου όπως ο αείμνηστος Νίκος Κούνδουρος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Ροβήρος Μανθούλης και πολλοί άλλοι, ενώ πολύ σημαντική χαρακτήρισε την εκπαιδευτική διάσταση του φεστιβάλ μέσα από τα αφιερώματα, τις παράλληλες δράσεις και τα βιωματικά εργαστήρια. ΄Ετσι είπε, δικαιολογείται και το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι φορείς με πρώτο το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ. Σημαντική είναι και η στήριξη του Φεστιβάλ από ιδιωτικούς φορείς και ιδιαίτερα από τη WIND, η οποία για 5η συνεχή χρονιά υποστηρίζει το θεσμό. Η κ. Σαρτζή στάθηκε ιδιαίτερα στο αφιέρωμα « Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης και Γραφειοκρατίας που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους». Τέλος αφού χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση πιο πλούσια απαιτητική και γεμάτη εκδηλώσεις από τις προηγούμενες ως επετειακή, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι είναι ελεύθερη η είσοδος για όλους και σε όλες τις εκδηλώσεις και κάλεσε τους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.
Όπως κάθε χρόνο από την πλευρά του ΤΕΙ Θεσσαλίας το οποίο είναι σταθερά υποστηρικτής του φεστιβάλ μίλησε ο Στάθης Βελισσαρίου επιβεβαιώνοντας και αυτός την στήριξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Φεστιβάλ αλλά και στον Πολιτισμό γενικότερα.
Παρούσα και η Χρύσα Βουλγαράκη από τους πρώτους συνοδοιπόρους του φεστιβάλ , αφού αναφέρθηκε και αυτή στη στήριξη του από το Γαλλικό Ινστιτούτο όλα αυτά τα χρόνια, εξήρε τη συνεργασία της με τους διοργανωτές, και ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία που ξεκινάει από αυτό το χρόνο: Το αφιέρωμα στους Γάλλους Μικρομηκάδες», ένα αφιέρωμα που φιλοδοξεί να γίνει διαγωνιστικό και αυτόνομη δράση. Επίσης ανέφερε ότι φέτος τις εργασίες του Φεστιβάλ θα παρακολουθήσει και η Μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Την συνέντευξη παρακολούθησαν όλα σχεδόν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, μια παρέα δεμένη με φιλικούς δεσμούς,που δουλεύει με κέφι και μεράκι μήνες τώρα για αυτό το αποτέλεσμα.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθημερινά στο:www.iffl.gr και στη σελίδα fb Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα