«Φόρος Τιμής στην Ελλάδα 1940-1944»-Επανέκδοση του βιβλίου (video)

14:56 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

« Με ασπίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις της, η χώρα μας είναι ικανή, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπισθεί την Ιστορία της, το παρόν της αλλά και τις προοπτικές του μέλλοντος της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την παρουσίαση της επανέκδοσης από το υπουργείο Εθνικής `Αμυνας του βιβλίου του Φιλέλληνα αντιστασιακού Ροζέ Μιλλιέξ «Φόρος Τιμής στην Ελλάδα 1940-1944».

Παράλληλα, τόνισε ότι η έκδοση αυτού του έργου είναι σημαντική διότι υπηρετεί την διατήρηση της ιστορικής μνήμης προσθέτοντας ότι «Πέραν

των άλλων, η ιστορική μνήμη υποστηρίζει και τονώνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, διαχρονικώς ακμαιότατο». Σημείωσε, επίσης, ότι για εμάς, τους Έλληνες, ισχύει πάντα το: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» και επισήμανε ότι «το μήνυμά μας αυτό το εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής `Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφέρθηκε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη συμβολή τους στην ειρήνη και τη σταθερότητα και επεσήμανε πως «τα εδάφη μας δεν μας χαρίστηκαν από καμία συνθήκη αλλά απελευθερώθηκαν με αίμα».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «τα κείμενα και οι μαρτυρίες διακριμένων Γάλλων πολιτών, που συνέλεξε ο Ροζέ Μιλλιέξ,, τα οποία υμνούν την Ελλάδα και το λαό της, για την συνεισφορά τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αντίσταση στη ναζιστική κατοχή, έχουν μια προστιθέμενη αξία που κάνει αυτό το βιβλίο πολύτιμο. Η επανέκδοση της συλλογής του Ροζέ Μιλλιέξ, «Φόρος Τιμής στην Ελλάδα, 1940-1944», προβάλλει ιστορικά γεγονότα και τα συνδέει με το σήμερα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα