Ασθενής μεν ο σεισμός, έντονα αισθητός δε επειδή ήταν κοντά στο επίκεντρο

09:23 19/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εγγύτητα στο επίκεντρο του σεισμού που ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να γίνει έντονα αισθητός, στάθηκε, καθώς φαίνεται αιτία να προκληθεί ανησυχία μεταξύ των πολιτών σ’ ολόκληρο το νομό.
Η ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες λίγο πριν τις 10 το πρωί έβαινε συνεχώς μειούμενη, γεγονός που συνέβαλε και στη μείωση της ανησυχίας του κόσμου.
Δευτερόλεπτα μετά, η ΕΡΤ Ιωαννίνων

επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, απ’ όπου ο υπεύθυνος ερευνητής εβδομάδας, Ιωάννης Μπασκούτας, ανέφερε ότι η σεισμικότητα της περιοχής δείχνει πως δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να δώσει σεισμό μεγαλύτερης εντάσεως.

Επικοινωνία ο σταθμός μας είχε και με τον δήμαρχο Ζίτσας, Κώστα Καψάλη, ο οποίος αφού πρώτα ενημερώθηκε από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, έκανε γνωστό ότι δεν παρατηρήθηκαν ζημιές σε κτίρια.
Να μη δίνουν βάση στις διάφορες φήμες, που είθισται να κυκλοφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις, κάλεσε τους πολίτες ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, με τον οποίο επίσης συνομίλησε η ΕΡΤ Ιωαννίνων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα