Α.Στεμπίλης: Στα 10 στρέμματα «περιορίστηκε» η πυρκαγιά στις Ορθωνιές

15:46 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στο γεγονός πως δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, τουλάχιστον, τις πρώτες ώρες, απέδωσε με σημερινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο διοικητής της τοπικής Π.Υ., Ανδρέας Στεμπίλης, το γεγονός, του έγκαιρου περιορισμού και της μη επέκτασης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε χθες στις 12:50μμ, σε δύσβατη δασική έκταση, στη θέση «Νταμάρι Κούλα» στην ευρύτερη ορεινή περιοχή Ορθωνιών και η οποία έκαψε μόνο 10 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια κ.α.).

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εν μέσω

αυξημένης υγρασίας και ενώ είναι σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος, κινητοποιήθηκαν 7 οχήματα με 19 άνδρες της Π.Υ. Ζακύνθου, επίσης, μια υδροφόρα της ΔΕΥΑΖ και δύο πυροσβεστικά σκάφη τύπου Πετζετέλ από την γειτονική Κεφαλονιά.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ.Στεμπίλης, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να μιλήσει για εμπρησμό, δεδομένου, πως διενεργεί προανάκριση η υπηρεσία του, προσθέτοντας, ότι, μέχρι τώρα, διανύουμε ένα σχετικά «ήσυχο» καλοκαίρι σε σχέση με την εκδήλωση πυρκαγιών, ευχόμενος να κυλήσει με ανάλογο τρόπο και καλώντας όλους να τηρούν τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα και σε κάθε περιστατικό που θα υποπέσει στην αντίληψή τους να ειδοποιούν αμέσως την πυροσβεστική.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα