Αργυρό μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος Παγκορασίδων στο διεθνές τουρνουά φιλίας στη Σάμο

09:38 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δεύτερη θέση κατέκτησε τελικά η Εθνική ομάδα μπάσκετ Παγκορασίδων στο διεθνές τουρνουά Φιλίας παγκορασίδων (U15) που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου από τις 7 ως τις 9 Ιουλίου . Στη διοργάνωση εκτός από την Ελλάδα συμμετέχουν οι αντίστοιχες ομάδες παγκορασίδων της Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας.

Η Εθνική Παγκορασίδων συνόδευσε την πρώτη της παρουσία στο Τουρνουά Φιλίας στη Σάμο με νίκη επί της Ισπανίας και μάλιστα

στο νήμα όπως δείχνει και το τελικό 46-45.

Τη δεύτερη μέρα στην αναμέτρηση με την Γαλλία το σκορ ήταν υπέρ της Γαλλίας και διαφορά 20 πόντων ενώ την Τρίτη ημέρα η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία με σαφές προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα που κατέληξε στην υπεροχή της Εθνικής μας ομάδας με τελικό σκορ 53- 40.

Νικήτρια της αναμέτρησης ήταν η Γαλλία η οποία είχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δεύτερη η Ελλάδα, Τρίτη η Ισπανία και τέταρτη η Ιταλία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά έγινε η απονομή των μεταλλίων στις τέσσερις ομάδες. Η διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Τοπική Επιτροπή Σάμου ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα και κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στο νησί.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα