Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2018

12:29 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 4η διεθνής αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2018» λαμβάνει χώρα στη Λήμνο από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Ιουλίου, με διοργανωτή τον Δήμο Λήμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου και τον Αθλητικό Όμιλο Ηφαιστία Κοντοπουλίου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται επίσης με την ευγενική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Η αυλαία του Αρχαίου Πεντάθλου ανοίγει φέτος στις την Πέμπτη 12 Ιουλίου, με την τελετή έναρξης

η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον αρχαιολογικό χώρο της Προϊστόρικής Μύρινας, στον Ρωμέικο Γιαλό, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λήμνου σε διδασκαλία του Γ. Χαριτάκη.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου ξεκινά το αγωνιστικό μέρος, με τα αγωνίσματα της δισκοβολίας και του ακοντισμού. Οι συμμετέχοντες από την Τρεμετζίνα της Ιταλίας, την Ποζέγκα της Σερβίας, τη Λέσβο, τη Λάρισα και τη Λήμνο θα διαγωνιστούν στις 18:30 στην παραλία της Αρχαίας Ηφαιστίας στα δύο αυτά αγωνίσματα, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσει γιορτή στην πλατεία του Κοντοπουλίου, που διοργανώνουν ο Α.Ο. Ηφαιστία και η Τοπική Κοινότητα Κοντοπουλίου, με τη συμμετοχή χορευτικού συγκροτήματος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, στα Ρηχά Νερά στη Μύρινα (γήπεδο Beach Volley) οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις 10:00 π.μ. στην πάλη, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα, στις 18:30, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, θα ακολουθήσουν τα αγωνίσματα του δρόμου και του άλματος εις μήκος.

Οι νικητές των αγώνων θα βραβευθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων, με τις αποινομές, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή λήξης.

Το Αρχαίο Πένταθλο αναβίωσε για πρώτη φορά το 2015 απο το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια τη διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους ΑΕΛ και Ηφαιστία, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και την Επίτιμη Προξενική Αρχή της Ιταλίας στη Λήμνο. Πολύτιμοι αρωγοί και συνεργάτες οι δεκάδες εθελοντές που υποστηρίζουν κάθε χρόνο με ενθουσιασμό το Αρχαίο Πένταθλο, βοηθώντας να γίνει πραγματικότητα.

«Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Λήμνου να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που αντλεί την ύπαρξή της από τη μυθολογική μας παράδοση, αφού οι Αργοναύτες ήταν αυτοί που επινόησαν το σύνθετο άθλημα του Πεντάθλου όταν ήρθαν στο νησί, πρώτη στάση της εκστρατείας τους» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λήμνου.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: ΕΝΑΡΞΗ

20:00- ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

18:30 ΔΙΣΚΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΦΑΙΣΤΙΑΣ

21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

10:00-12:00 – ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ (BEACH VOLLEY)

18:30 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΔΡΟΜΟΣ – ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα