Λέσβος: Πρωτούλης από το ΚΚΕ: Εξαπάτηση των νησιωτών με πρόσχημα το ΦΠΑ

12:04 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση γι άλλη μια φορά κοροϊδεύει τους νησιώτες και βαφτίζει το μαύρο άσπρο με τη διατήρηση για λίγο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνης το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης . Όπως είπε «τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια γνωρίζουν ότι έχουν δεσμευτεί για την αύξηση του ΦΠΑ

στα νησιά και κάποια στιγμή θα γίνει.»

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύνδεση του ΦΠΑ με το προσφυγικό . «Είναι δικαίωση των αγώνων των νησιωτών το οικονομικό αντάλλαγμα με τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά;;» αναρωτήθηκε ο κύριος Πρωτούλης ενώ τόνισε όι ο αγώνας των νησιωτών συνεχίζεται για μόνιμη μείωση των συντελεστών για όλα τα νησιά, για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης.

Επιδότηση των εφοπλιστών το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ο κύριος Πρωτούλης αναφέρθηκε και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που ‘όπως είπε «πρόκειται για επιδότηση εφοπλιστών με ζεστό χρήμα. Κανένας δεν περιορίζει τους εφοπλιστές να αυξάνουν τα εισιτήρια, να αλλάζουν τα δρομολόγια και τα πλοία , να τσεκουρώνουν τα δικαιώματα των ναυτικών. Μόνο το 2018 οι εφοπλιστές για τις άγονες γραμμές πέραν 120 εκατομμύρια ευρώ ενώ από την απελευθέρωση των δρομολογίων εισέπραξαν από το κράτος 1,2 δις ευρώ».

«Τραγική η κατάσταση στο Κ.Υ Μυτιλήνης»

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Μυτιλήνης διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική με την έλλειψη των γιατρών. «Είναι δυνατόν σε ένα ΚΥ που καλύπτει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλης της πόλης να μην υπάρχει καρδιολόγος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος. Λίγοι επικουρικοί γιατροί έχουν μείνει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες» συπλύρωσε ο κύριος Πρωτούλης.

Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νησιού αλλά και στο σοβαρό πρόβλημα της δακοκτονίας που καθυστερεί να ξεκινήσει και κάλεσε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους , αγρότες να στρατευτούν με το ΚΚΕ για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».

Σήμερα το απόγευμα ο Γιάννης Πρωτούλης θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Μανταμάδο και αύριο θα επισκεφθεί την περιοχή του Πολιχνίτου ενώ θα μεταβεί και στη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα