Αποσύρθηκε για μετά το Πάσχα η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές

16:55 25/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αποσύρθηκε η διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων με τις οποίες παραμένουν στην εργασία τους χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου. Η διάταξη αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και συμφωνήθηκε να κατατεθεί εκ νέου, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,
μετά το Πάσχα. Σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης τονίζεται ότι το περιοχόμενό της νέας διάταξης θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμόδιων υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα ρύθμιση -η οποία θα είναι αρμοδιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης- θα μπαίνει στην ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος να κάνει παρελκυστική χρήση των προσωρινών διαταγών, και δεν θα θίγει τις διαταγές που εκδίδονται για τους συμβασιούχους έργου.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο κ.Κουβέλης είχε τηλεφωνικές επαφές από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μάνιτάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές τριβές που προκάλεσε η επίμαχη ρύθμιση, συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη διευκρίνιζαν ότι η διάταξη που αποσύρθηκε δεν προέβλεπε την κατάργηση των δικαστικών διαταγών, αλλά όριζε ένα χρονικό όριο μεταξύ της έκδοσης των διαταγών και της εκδίκασης της κύριας αγωγής του συμβασιούχου που έχει απολυθεί, ώστε να δοθεί τέλος στις συνεχείς αναβολές.

Σκληρή κριτική στον κ.Μανιτάκη άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τυγχάνει και συνταγματολόγος, έρχεται να καταργήσει αυτά που ο ίδιος δίδαξε στο πανεπιστήμιο.

Σχετική είδηση: Διευκρινίσεις για την διάταξη περί προσωρινών διαταγών - Δηλώσεις Κουβέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα