Greek Sale

Έργα 32 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών δημοπρατήθηκαν εχθές στο Λονδίνο από τον οίκο Βonhams, στο πλαίσιο του Greek Sale.

Τα 32 έργα , συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, για την αγορά κρατικών ομολόγων, σε μια συμβολική κίνηση, με στόχο την μείωση του ελληνικού χρέους.

Όπως είπε στον Αθήνα 9.84, ο εκπρόσωπος των Bonhams στην Ελλάδα, τα έργα πουλήθηκαν σχεδόν όλα,
με συνολικό κέρδος 66.000 λίρες, δηλαδή 79.200 ευρώ. Στην υψηλότερη τιμή χτυπήθηκε το έργο που είχε προσφέρει ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, το οποίο πουλήθηκε έναντι του ποσού των 14.00 λιρών, δηλαδή 16.800 ευρώ.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που προσέφεραν αφιλοκερδώς έργα τους, ο Δημήτρης Μυταράς, η Βάνα Ξένου, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Παύλος Σάμιος, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Παναγιώτης Τέτσης και ο Αλέκος Φασιανός.

Ο κ. Φασιανός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου, έδωσε έμφαση στο συμβολικό χαρακτήρα της δημοπρασίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούν από την κίνηση αυτή Έλληνες οι οποίοι κατέχουν πλούτο και να συμβάλλουν κι αυτοί, όσο μπορούν, στη μείωση του Ελληνικού χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα