Απόλλων Παραλιμνίου: Έγραψε ιστορία. Πρόκριση στους «32» του κυπέλλου.

00:09 17/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Απόλλων Παραλιμνίου που κέρδισε σήμερα με σκορ 5-4 στα πέναλτι (κ.δ.0-0) τον Αιγινιακό και προκρίθηκε στους «32» του κυπέλλου Ελλάδος.

Η πιο «χρυσή» σελίδα μέχρι την… επόμενη αφού ο Απόλλων Παραλιμνίου δείχνει ότι έχει να δώσει πολλά ακόμη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Την περσινή περίοδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ εθνικής και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου της Football league

όλη η Ελλάδα έμαθε ότι η ο Απόλλων είναι από το Παραλίμνιο κι όχι από το Παραλίμνι. Τη φετινή περίοδο που ο Απόλλων βρίσκεται στους «32» του κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα τον μάθουν και τα… ball boys του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήρωας ο Στέφανος Γουναρίδης

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα, στη διαδικασία των πέναλτι. Ήρωας της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Στέφανος Γουναρίδης με τον έμπειρο τερματοφύλακα να αποκρούει δύο πέναλτι, ένα στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου (στο 66ο δεν επέτρεψε στον Πολύζο να ανοίξει το σκορ κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα του για την πρόκριση) κι ένα στη διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα ο 28χρονος τερματοφύλακας αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού αφού τη Δευτέρα θα μπει στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου.

Έπαιξαν ψυχωμένα

Ο Παύλος Δημητρίου έστησε καλά την ομάδα του κόντρα σε έναν σύλλογο που αγωνίζεται στη Football league. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έπαιξαν ψυχωμένα σε ένα μέτριο ως κακό ποιοτικά παιχνίδι και πήραν μια πρόκριση που ήθελαν πάρα πολύ όλοι στο σύλλογο.

Πριμ από τον πρόεδρο

Η πρόκριση στους «32» πανηγυρίστηκε έντονα από διοίκηση, προπονητή, παίκτες και φιλάθλους του Απόλλων με τον πρόεδρο Δημήτρη Κεραμάρη να υπόσχεται πριμ 5.000 ευρώ στους παίκτες ενώ όπως είχε πει πριν τον αγώνα στην ΕΡΤ Σερρών ένας από τους λόγους που ήθελαν όλοι την πρόκριση είναι γιατί αυτή αποτελεί και μια ηθική ανταμοιβή στον χρηματοδότη της ομάδας Γιάννη Τυχάλα. Ο Απόλλων Παραλιμνίου θα αντιμετωπίσει στον όμιλο δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ με τα παιχνίδια να γίνονται στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Τα πέναλτι

Πιαστόπουλος 0-1

Τριανταφύλλου Κώστας 1-1

Πολύζος 1-2

Τσαούσης 2-2

Πετρούσης (μπλόκαρε ο Γουναρίδης)

Λαζαρίδης 3-2

Προσκυνητόπουλος 3-3

Τριανταφύλλου Δαμιανός 4-3

Ζανάκης 4-4

Παναγιωτίδης 5-4

Απόλλων Παραλιμίου (Π. Δημητρίου): Γουναρίδης, Δ.Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Κ.Τριανταφύλλου, Λιάρας(57’ Λαζαρίδης), Δέντσας, Ζιγκερίδης(103’ Παναγιωτίδης), Κεχαγιάς(74’ Μπονέρης), Μουτεσίδης(83’ Τάκας)

Αιγινιακός (Απ. Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Τοπαλίδης(91’ Προσκυνητόπουλος), Ζήσης, Πετρούσης, Λάσκαρης, Πολύζος, Έππας(74’ Πιαστόπουλος), Τσολακίδης, Δούμτσιος(68’ Ζανάκης), Μαρκόφσκι(106’ Καράμπελας)

Την Τρίτη η κλήρωση

H κλήρωση για τους αγώνες της 4ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2018-2019, θα διεξαχθεί την Τρίτη 18.09.2018 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή.

Οι αγωνιστικές της 4ης Φάσης θα διεξαχθούν ως ακολούθως :

1η Αγωνιστική 25-26-27/ 9 /2018

2η Αγωνιστική 30-31/10 /2018 και 01/11/2018

3η Αγωνιστική 4-5-6 /12/2018

Α. Διεξαγωγή/ Σύστημα Ομίλων

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ σε αυτήν τη φάση:
«Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Φώτο: serressport.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα