Συνάντηση με δημάρχους ο Αλ. Χαρίτσης

23:53 16/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τους δημάρχους του Ηρακλείου είχε το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στη Λότζια, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», αλλά και τις αλλαγές που έρχονται στην Αυτοδιοίκηση με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης

Λαμπρινός, βουλευτές και στελέχη των δήμων.
Ο κ. Λαμπρινός, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στην πόλη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και απέδωσε τα εύσημα για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου
«H κατανομή των χρημάτων γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε Δήμου, όπως είναι το σωστό», τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος πρότεινε την επέκταση του προγράμματος και στην κατασκευή υποδομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όσον αφορά στον «Κλεισθένη», ο Δήμαρχος επανέλαβε την θέση της ΠΕΔ Κρήτης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στους Δήμους, αν δεν υπάρξει μια δικλείδα κυβερνησιμότητας. Εν συνεχεία οι Δήμαρχοι μετέφεραν στον Υπουργό τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Νωρίτερα έγινε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΗ, στη χρηματοδότηση των έργων αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Ηρακλείου από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», καθώς και στο φράγμα Αποσελέμη.
Στις 11 το πρωί ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα