Απόλλων Παραλιμνίου: Αγκαλιά με τον τίτλο

23:47 3/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το ένα χέρι ακουμπά το κύπελλο του πρωταθλητή στον πρώτο όμιλο της Γ εθνικής ο Απόλλων Παραλιμνίου που για την 19η αγωνιστική κέρδισε με σκορ 4-2 τον Ορφέα Ξάνθης.

Η ομάδα του Παύλου Δημητρίου χρειάζεται μόνο τρεις βαθμούς τις επόμενες τρεις αγωνιστικές για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και να εξασφαλίσει παράλληλα και την συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, κόντρα σε μια ομάδα που μάχεται για την παραμονή της, και κατάφερε πολύ νωρίς να πάρει αέρα δυο τερμάτων.

Μόλις στο 10ο οι πρωτοπόροι άνοιξαν το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Φιλέντα, η μπάλα χτύπησε στον Μπουνταγκίδη κι από εκεί στα αντίπαλα δίχτυα (1-0).Τρία λεπτά αργότερα ο Γιάννης Ναλμπάντης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Στην συνέχεια οι παίκτες του Απόλλωνα έριξαν την απόδοση τους αλλά και οι φιλοξενούμενοι που ισορρόπησαν δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία.

Ο Ορφέας Ξάνθης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 1ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά στο τετ-α-τετ του Κώστα Ξαντινίδη με τον Στέφανο Γουναρίδη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κράτησε το μηδέν με ωραία επέμβαση αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι φέτος έχει μεγάλο μερίδιο στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του. Στο 59ο οι Ξανθιώτες μείωσαν στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Πασχαλάκη, ο Γιάννης Μπουνταγκίδης πήρε το αίμα του πίσω για το αυτογκόλ που πέτυχε κι έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν για πολύ το τέρμα που πέτυχαν αφού στο 61ο ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής με πλασέ έκανε το 3-1. Ο άνθρωπος-γκολ των Σερραίων πέτυχε και το τέταρτο γκολ της ομάδας του στο 73ο όταν μετά από σέντρα του Μεταλλίδη, με κεφαλιά έκανε το 4-1 φτάνοντας τα 16 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (είναι ο πρώτος σκόρερ). Μάλιστα ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής έφτασε τα 100 γκολ σε Β και Γ εθνική κατηγορία. Νωρίτερα, στο 65ο ο Ορφέας είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μουμίνογλου ενώ στο 92ο ο Ζιγκολάρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Γουναρίδης, Πολυζωΐδης(63ο Τσομαχασβίλι), Τάκας(71ο Τσαούσης), Κουτζαβασίλης, Δέντσας, Μερεσιώτης, Λιάρας, Ρούμπος(57ο Μεταλλίδης), Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Φιλέντας(40ο λ. τραυμ.Τάντιτς).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τορομανίδης, Κατρανίτσας, Μακράκης, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης(62ο Μουμίνογλου), Πασχαλάκης, Ιμέρ(76ο Ζιγκολάρι).

-Tα επόμενα τρία παιχνίδια του Απόλλωνα είναι με τον Ξηροπόταμο(εκτός, 11/3), τον Άρη Αβάτου(εντός, 18/3) και το Διδυμότειχο(εκτός, 1/4).

Άτυχος ο Φιλέντας

Ο άτυχος του σημερινού αγώνα για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου ήταν ο Γιώργος Φιλέντας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα, στην 14η συμμετοχή του ήταν άτυχος. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά και ουσιαστικά ήταν δικό του το 1-0 για την ομάδα του, σε μια ανύποπτη φάση στο 38ο τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα.

Κόκκινη ως…μη γενόμενη!!!!

-Ο διαιτητής Χρήστος Κακουλίδης έβγαλε την κόκκινη κάρτα αλλά δεν… αποβλήθηκε κανείς. Σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ματίγια Τάντιτς, στη συνέχεια του έδειξε και την κόκκινη νομίζοντας ότι ο νεαρός παίκτες του Απόλλωνα έχει κάρτα. Γρήγορα κατάλαβε ότι έκανε λάθος και η κόκκινη κάρτα ήταν… ως μη γενόμενη!!!!

Συνάντηση μετά 39 χρόνια!!!

Η συνάντηση τους ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις. Ο προπονητής του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής και ο παρατηρητής του αγώνα Θεοδόσης Χασάπης (πρόεδρος παρατηρητών από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) είχαν βρεθεί πριν από πολλά χρόνια αντίπαλοι ο πρώτος ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και ο δεύτερος παίκτης της Νίκης Βόλου. Οι δύο τους θυμήθηκαν ένα παιχνίδι το 1979 που ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ1-1 με τον Μπάμπη Χατζημεστή να πετυχαίνει το γκολ του Ολυμπιακού (αν και τερματοφύλακας).

Keywords
Τυχαία Θέματα