Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας : «Τα σοβαρά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με λαϊκισμό»

22:23 3/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απο τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου μετά τις δηλώσεις του κ. Δαβάκη , βουλευτή Λακωνίας.
«Το ζήτημα της παραβατικότητας έχει απασχολήσει αρκετά έντονα τις τοπικές κοινότητες της Σπάρτης.

Συχνά διοργανώνονται «εκδηλώσεις» συζήτησης και προτάσεων αντιμετώπισης του προβλήματος. Σε μια από αυτές, παρευρέθηκε πρόσφατα και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο οποίος δεν ήθελε πολύ να παρασυρθεί σε λαϊκισμό και ρατσιστική ρητορική λέγοντας πως «απαγορεύει να τον ψηφίζουν οι Ρομά».

Η παραπάνω φράση σε μια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα

καταδεικνύει τρία πράγματα:
α) μία πολιτική στάση βασισμένη στη λογική «βγάζω την ουρά μου απέξω» στην ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος,
β) τον τρόπο που τόσες δεκαετίες αντιμετωπιζόταν από τους πολιτικούς παράγοντες η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, δηλαδή ως «κουκιά» και τίποτα περισσότερο και
γ) την απέλπιδα προσπάθεια αλίευσης ψήφων μέσω της εκμετάλλευσης συντηρητικών αντανακλαστικών.

Δυστυχώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία έχουν φτάσει σε τραγικά αδιέξοδα, λόγω της αδράνειας και των πολιτικών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων που φέρουν ατόφια την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Οι πολιτικές της μίζας και της διαφθοράς οδήγησαν την οικονομία σε χρεοκοπία. Οι πολιτικές του ρουσφετιού και της περιστολής του κοινωνικού κράτους οδήγησαν στην ανασφάλεια.

Η σημερινή Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία και πασχίζει με όλες της τις δυνάμεις να αποκαταστήσει την ομαλότητα. Η αγωνία που νιώθουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Λακωνίας από την παράνομη δράση διαφόρων ομάδων που απειλούν το δικαίωμά τους στη ασφάλεια, είναι απόλυτα κατανοητή.

Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με λαϊκισμό και μισαλλόδοξα ξεσπάσματα, αλλά με πράξεις και σχέδιο. Πέρα από τις βαθιές θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες και απαιτούν χρόνο ώστε να αποδώσουν, έχουν υπάρξει παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της περιοχής μας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 25 αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια, αναστρέφοντας μια φθίνουσα πορεία μέχρι το 2014. Έχει ενισχυθεί με αυτοκίνητα τύπου 4Χ4 και λοιπό εξοπλισμό. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι αυτά είναι αρκετά, συνεχίζουμε με σχέδιο δράσης, αθόρυβα, χωρίς κορώνες, και ευελπιστούμε ότι θα αποδώσει καρπούς το επόμενο διάστημα.

Όταν άλλοι ζητούν λιγότερο κοινωνικό κράτος, περιστολή προσλήψεων και καταφεύγουν σε εύκολους αφορισμούς, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την αποτελεσματικότητα ως προς την προστασία των πολιτών.

Δ.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα