Απόκριες στην Αθήνα με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις

18:32 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για 16 ημέρες ο Δήμος Αθηναίων θα γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με σειρά εκδηλώσεων με δωρεάν πρόσβαση για τους πολίτες.

Στον φετινό εορτασμό, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, αναβιώνουν έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένα από μουσικές και σύγχρονα προγράμματα για παιδιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου και περιοχές της Αθήνας

όπως η Πλάκα, η πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, η Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, θα γεμίσουν αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα