Αποκλιμάκωση των εντάσεων στις συνομιλίες για το Brexit επιδιώκουν Τουσκ και Μέι

19:32 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προσπάθεια μείωσης των εντάσεων καθ’όλη τη διαδικασία του Brexit, ειδικά όταν θα εξετάζονται «αναπόφευκτα δύσκολα» ζητήματα όπως εκείνο του Γιβραλτάρ, συμφώνησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τουσκ και η Μέι είχαν στο Λονδίνο μια «καλή και φιλική» συνάντηση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

«Συμφώνησαν να έχουν τακτικές επαφές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας

του Brexit προκειμένου να διατηρήσουν μια εποικοδομητική προσέγγιση και να επιδιώξουν τη μείωση των εντάσεων που ενδεχομένως προκύψουν, όταν οι συνομιλίες επί ορισμένων θεμάτων όπως το Γιβραλτάρ αναπόφευκτα καταστούν δύσκολες» επισήμανε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μετά τη συνάντησή της με τον Τουσκ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως η Βρετανία θα αναμένει την έναρξη των επίσημων συνομιλιών με την ΕΕ, μόλις η Ένωση καταλήξει στις κατευθυντήριες γραμμές της, ενώ σχετικά με το ζήτημα του Γιβραλτάρ είπε ότι θα επιδιώξει να συνάψει μια συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους κάνοντας σαφές ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για την κυριαρχία του βρετανικού θύλακα χωρίς την συναίνεση των πολιτών του.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα