Από το… παρκέ των Σερρών στην «επίσημη αγαπημένη»

11:03 30/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το 34ο τουρνουά Χριστουγέννων καλαθοσφαίρισης παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ» που συνδιοργάνωσαν στις Σέρρες η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών, ο Δήμος Σερρών και η Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Θ.

Για τέσσερις μέρες εβδομήντα επιλεγμένοι καλαθοσφαιριστές, οι καλύτεροι στην Ελλάδα (σε ηλικία 13 ετών) ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους αποδεικνύοντας ότι το αγαπημένο

άθλημα των Ελλήνων έχει μέλλον. Άλλωστε αυτοί οι νεαροί αθλητές (κρατήστε τα επίθετα τους) θα επανδρώσουν αύριο την επίσημη αγαπημένη, την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Τα 70 παιδιά (οι καλύτεροι στην ηλικία τους σε όλη την Ελλάδα) είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες.

Το τουρνουά, που είναι το κορυφαίο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ. είχε τη λάμψη του Κώστα Πολίτη με τον προπονητή-πρωταθλητή Ευρώπης το 1987, ως τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας πλέον, να μιλάει για τα μυστικά του αθλήματος και να κατευθύνει τους ομοσπονδιακούς προπονητές που επιλέγουν αυτά τα παιδιά από 15 ενώσεις όλης της Ελλάδας.

Ο Κώστας Πολίτης μίλησε στα παιδιά για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στην Εθνική ομάδα

Κώστας Πολίτης: «Φιλόξενη πόλη με κουλτούρα στο μπάσκετ»

Ο προπονητής της ομάδας που… εκτόξευσε το Ελληνικό μπάσκετ, που έκανε την Εθνική ομάδα αγαπημένη όλων των Ελλήνων, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 Κώστας Πολίτης ως τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΚ μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για το τουρνουά που αυτός εμπνεύστηκε και φιλοξενήθηκε για τέσσερις μέρες στις Σέρρες: «Είναι ένας καθιερωμένος θεσμός. Είναι τα παιδιά που αποτελούν το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ και θα επανδρώσουν τις εθνικές ομάδες. Το τουρνουά φέτος έγινε στη φιλόξενη πόλη των Σερρών. Μετά από χρόνια ξαναήρθα στις Σέρρες, μια πόλη που έχει την κουλτούρα του μπάσκετ και με ένα πρόεδρο, των Ικάρων Σερρών τον Άρη Αθανασιάδη ο οποίος ήταν συνέχεια κοντά μας και μας διευκόλυνε σε οτιδήποτε χρειάστηκε σε αυτό το τουρνουά». Για τον αν βρεθούν οι διάδοχοι του Διαμαντίδη, του Σπανούλη και των άλλων παικτών σε αυτό το τουρνουά ο Κώστας Πολίτης είπε: «Η πείρα μου λέει, γιατί εγώ ξεκίνησα αυτό το θεσμό, και από αυτό το τουρνουά έχουν περάσει όλα τα παιδιά που έχουν παίξει στις Εθνικές ομάδες, άρα μέσα από εδώ βγαίνει ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που θα επανδρώσουν αύριο τα Εθνικά συγκροτήματα. Πιστεύω ότι το ταλέντο υπάρχει, παιδιά πολλά παίζουνε, ψάχνουμε την ποιότητα και κάτι που δεν μου ενθουσιάζει και πρέπει να το δούμε είναι η μη γρήγορη προώθηση των ταλαντούχων παικτών από τις ομάδες. Έχουμε πολλά ταλέντα που αδρανοποιούνται στους μεγάλους συλλόγους».

Ο Κώστας Πολίτης, η βουλευτής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, το μέλος της Ε.Ο.Κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης και παράγοντες της ΕΟΚ και των Ικάρων στην τελετή λήξης του τουρνουά

Μιχάλης Βακαλόπουλος: «Από τα καλύτερα τουρνουά»

Για την επιτυχία του τουρνουά μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών το μέλος της ΕΟΚ Μιχάλης Βακαλόπουλος: «Τα λόγια είναι περιττά. Ήταν ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τουρνουά. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με την γνώμη των προπονητών πραγματοποιήθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ευχαριστούμε πολύ την τοπική κοινωνία, τον Δήμαρχο Σερρών, ευχαριστούμε πάρα πολύ τους Ικάρους Σερρών και βασικό τον πρόεδρο τους τον Άρη Αθανασιάδη που μπορώ να πω ότι είναι φίλος της ομοσπονδίας και φίλος δικός μας, για την άψογη εκδήλωση, για την άψογη φιλοξενία. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και ξέρουμε ότι αποκτήσαμε έναν πολύ καλό φίλο και συνεργάτη στο πρόσωπο του Δήμου Σερρών».

Η ΕΟΚ βράβευσε τον πρόεδρο των Ικάρων Άρη Αθανασιάδη (παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Κώστα Πολίτη και τον Μιχάλη Βακαλόπουλο)

Για το αν η ομοσπονδία επιλέξει και στο μέλλον τις Σέρρες για κάποια διοργάνωση ο κ. Βακαλόπουλος είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Σκοπός της ομοσπονδίας είναι πάντα η αποκέντρωση. Η περιφέρεια είναι η κοιτίδα του Ελληνικού μπάσκετ. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, όμως πάντα πιστεύουμε στη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Άρα αφού πήγε τόσο πολύ καλά αυτή η εκδήλωση, επιδίωξη μας είναι να είμαστε σε επιφυλακή να φέρουμε κάτι πιο καλό και να έχουμε μια πιο στενή συνεργασία. Άλλωστε το διαπιστώσαμε αυτές τις τέσσερις μέρες ότι η πόλη των Σερρών είναι μια μπασκετούπολη και ζει για το μπάσκετ. Έχει άτομα με γνώσεις για το μπάσκετ και αυτό βοηθάει κι εμάς»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης βράβευσε τους Ικάρους Σερρών με τον Γιάννη Δεσποτίδη να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα

Άρης Αθανασιάδης: «Καλό για την πόλη μας»

Ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης που όπως είπαν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν η «ψυχή» της διοργάνωσης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είναι πρώτη φορά που αυτό το τουρνουά ήρθε στην πόλη μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά, όχι μόνο για τους Ικάρους που έτυχε να είναι οι οικοδεσπότες μαζί με την ΕΟΚ, το Δήμο Σερρών και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά για όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ της πόλης μας. Είχαμε την ευκαιρία αυτό το τριήμερο να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους που έχουν ζυμωθεί σε αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα και με ομοσπονδιακούς προπονητές αλλά ήταν καλό και για τα παιδιά που τους δόθηκε η ευκαιρία να δούνε τους καλύτερους αθλητές σε αυτήν την ηλικία στην Ελλάδα και να δουλέψουν για να βελτιωθούν»

Οι παίκτες που αποτελούν την καλύτερη πεντάδα του τουρνουά παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες από τη βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή

Η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά

Η πρώτη απονομή που πραγματοποιήθηκε ήταν στους παίκτες που αποτέλεσαν την καλύτερη πεντάδα του τουρνουά. Την απονομή έκανε η βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή και οι παίκτες της καλύτερης πεντάδας ήταν οι:

Νίκος Δημάλης (ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ ΔΙΟΥ)

Χρήστος Καρυώτης (ΑΓΕΠ Κατερίνης)

Κώστας Κορκοντζέλος (Πανιώνιος)

Ευάγγελος Τσιμερίκας (ΔΕΚΑ)

Χρήστος Τσόπελας (Απόλλων Αθηνών)

Ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο των Ικάρων Άρη Αθανασιάδη

Ο παίκτης MVP

Ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης βράβευσε τον πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά που ήταν ο Γιώργος Κόκκινος (ΑΟΕΛ).

Δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπος του Δήμου να παραλάβει την πλακέτα του Δημάρχου

Βραβεύσεις χωρίς την παρουσία του Δήμου Σερρών

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Σερρών από την τελετή λήξης του τουρνουά κι ενώ ο Δήμος Σερρών ήταν από τους συνδιοργανωτές του. Μάλιστα η ομοσπονδία είχε μεριμνήσει να υπάρχει τιμητική πλακέτα για το Δήμαρχο Σερρών την οποία τελικά παρέλαβε ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης.

Οι Ίκαροι Σερρών βράβευσαν τον Κώστα ΠολίτηΟι άνθρωποι των Ικάρων μοίρασαν δώρα στους αθλητές (τετράδια των Ικάρων και φυσικά τον παραδοσιακό ακανέ)Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προπονητώνΠροπονητές και αθλητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο που συνοδεύτηκε και αυτό με επιτυχίαΜε την ευκαιρία του τουρνουά πολλοί (κυρίως γονείς) επισκέφθηκαν την πόλη των ΣερρώνΟι μικροί αθλητές παρουσίασαν πλούσιο θέαμα
Keywords
Τυχαία Θέματα