Από τη χαρά στο θρήνο και στην οδύνη

10:00 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στην Κρήτη από το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα στο Βόρειο Οδικό Άξονα, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η χαρά του αρραβώνα δύο νέων παιδιών μέσα σε δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε θρήνο και οδύνη, με το ανθρώπινο μυαλό να σταματά μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας.
Ο 23χρονος Χρήστος και η 22χρονη Μαίρη, έφυγαν από τη ζωή μαζί με τη 45χρονη μητέρα της κοπέλας, ενώ ο πατέρας της δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού

Νοσοκομείου Ηρακλείου. Τραυματίες, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους είναι η 15χρονη αδελφή της Μαίρης και οι δύο άνδρες, που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο, ηλικίας 47 και 50 ετών.
Τα δύο παιδιά, φοιτητές στο ΤΕΙ Κρήτης, είχαν γνωριστεί, ερωτευθεί, και αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους. Έτσι οι γονείς της κοπέλας ήρθαν από την Τήλο στη Χερσόνησο Ηρακλείου, για να γνωρίσουν τους συγγενείς του νεαρού και να κάνουν τους αρραβώνες.
Πέρασαν χαρούμενες και ευτυχισμένες γιορτές και χθες οι δύο οικογένειες, πήγαν βόλτα στα Χανιά. Στην επιστροφή σε ένα επικίνδυνο σημείο του ΒΟΑΚ, όπου πριν μια εβδομάδα είχε χάσει τη ζωή της μια 26χρονη, το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο.
Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης καθώς οι γονείς του νεαρού με άλλους συγγενείς που προηγούνταν αντιλήφθηκαν τι έγινε, σταμάτησαν και βρέθηκαν στο φρικτό θέαμα, με τη μητέρα του 23χρονου να θρηνεί το χαμό του γιού της και των άλλων δύο ανθρώπων. Σκηνές που δεν μπορούν να περιγραφούν.
Όσον αφορά τους τραυματίες ο πατέρας της 22χρονης υποβλήθηκε χθες σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για να αντιμετωπιστεί η εσωτερική αιμορραγία και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί περιμένουν να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά για να αντιμετωπιστούν στη συνέχεια οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα τραύματα στον αυχένα. Η 15χρονη με τραύματα στη λεκάνη βρίσκεται στην παιδοχειρουργική κλινική, ενώ οι επιβάτες του άλλους αυτοκινήτου νοσηλεύονται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα