Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 4-01-2017

09:29 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δικαστικό
Απορρίφτηκε από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η προσφυγή πολιτών για την εκλογιμότητα των Βουλευτών του Σύριζα
Απορρίφτηκε η προσφυγή πολιτών( κατά το άρθρο 100 του Συντάγματος ) για την εκλογιμότητα των Βουλευτών του Σύριζα στην Ξανθή , Ροδόπη και στην Κέρκυρα συμφώνα με την απόφαση του Άρειου Πάγου .Με αριθμό 18-2017 και ημερομηνία 1 Νοέμβριου του 2016 , το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση των πολιτών, Γεωργίου Εγνατιάδη ,Ιακώβου Φραντζή ,Αντωνίου Γραβάνη και Αλεξάνδρου Σπίνουλα κατά

του Γρηγόρη Στογιαννίδη ,Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Κωνσταντίνου Παυλίδη .Η αιτιολογία της απόφασης καταγράφεται στις 14 σελίδες και στην τελευταία σελίδα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση και επιβάλλει στους ενιστάμενους σύμμετρος την δικαστική δαπάνη των 3.600 Ευρώ.
Η ένσταση των πολιτών είχε υποβληθεί στις 12 Οκτώβριου του 2015 στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
Κυβέρνηση-Πολιτική
Χρηματοδότηση της Πολιτείας για την ύδρευση στους Δήμους
Πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 56 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος φτάνει τα 86 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και Συνδέσμους Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Για το νέο αυτό, ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο αποτελεί συνέχεια των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων του Υπουργείου Οικονομίας στους ΟΤΑ, ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:

«Με γνώμονα την δημόσια υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την περιβαλλοντική ισορροπία, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των φορέων υλοποίησης, που καταδεικνύει τις ανάγκες βελτίωσης των υποδομών διαχείρισης υδατικών πόρων στους ΟΤΑ, κινητοποιούμε κονδύλια για αυτό το πρωτοποριακό έργο, ύψους 86 εκατ. ευρώ.

Κόμματα
Στ. Σακκελίων: «Εφαρμογή των συμπερασμάτων του περιφερειακού συνεδρίου»
Αυτή τη στιγμή γίνεται η εφαρμογή των πολιτικών, στους τομείς που συζητήθηκαν με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Στάματης Σακκελίων.
Ειδικότερα ανέφερε πως, υλοποιούνται όλα τα ενεργειακά έργα. Στις 22 Γενάρη επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας. Για την ΣΕΚΑΠ η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να επαναλειτουργήσει σε υγιείς βάσεις. Σε ότι αφορά την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, το θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο, ωστόσο, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, πως η εξέλιξη θα είναι θετική και θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια.
Επι πλέον ο κ. Σακκελίων στάθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για την απαλλαγή των ντόπιων κατοίκων από τα Διόδια, ενώ υπογράμμισε και την αίσια έκβαση για το θέμα της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής, με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα, δήλωσε πως από το Μάρτη και μετά δρομολογείται η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η κυβέρνηση, επιθυμεί να ισχυροποιήσει περαιτέρω την Υγεία και την Παιδεία. Μετά την καθαρή έξοδο, όπως είπε, από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει ελευθερία κινήσεων για ενίσχυση και στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Τέλος οι εκλογές υπογράμμισε πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Η Μπακογιάννη σε Ξάνθη και Ροδόπη και ο Αυγενακης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Η νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια κοπή πίτας της οργάνωσης. Μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ ο υπεύθυνος της ΝΔ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αντώνης Πασχάλης τόνισε ότι την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ξενοδοχείο Ελισσω της Ξάνθης στις 8.30.
Η κ. Μπακογιάννη θα επισκεφτεί και την Ροδόπη και θα παρευρεθεί σε τελετή αγιασμού υδάτων στη Μαρώνεια , το ερχόμενο Σάββατο εορτή των Φώτων.

Πρόγραμμα επισκέψεων Μπακογιάννη
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε η κ. Μπακογιάννη, φτάνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, όπου θα έχει την πρώτη συνάντηση με στελέχη της ΝΔ από την Καβάλα ,συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη , στις 8.30 ομιλία στην νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης στο ξενοδοχείο Ελισσώ.
Αύριο το πρωί στις 08:15: Επίσκεψη στο χωριό Διομήδεια.
Στις 09:20: Επίσκεψη στο χωρίο Σμίνθη – Συνάντηση με το Δήμαρχο Μύκης κ. ΚΑΠΖΑ ΤΖΕΜΗΛ.
Στις 09:40: Συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Μύκης στη Σμίνθη με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ.
Στις 10:20: Επίσκεψη στο χωριό Κένταυρος
Στις 11:15: Επίσκεψη στο χωριό Εχίνος
Στις 12:45: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κο Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
Στις 13:30: Συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κο. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο στο Δημαρχείο Ξάνθης.
Το απόγευμα της Παρασκευής θα βρεθεί στην Κομοτηνή και στις 17.45 θα δώσει Συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε στο ξενοδοχείο ‘’Ανατόλια’’
Στις 18.45 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη,
Στις 19.00 Ομιλία στην ετήσια εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Κομοτηνής, στην Λέσχη Κομοτηναίων. Θα ακολουθήσει συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θεσμικούς φορείς του Νομού στον ίδιο χώρο.
Το Σάββατο 06 Ιανουαρίου εορτή των Φώτων στις 10.00 π.μ. Θα παραστεί στην τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και στις 12.00 Θα παραστεί στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Μαρώνειας.
Περιβάλλον-Ανακύκλωση
Αγορά
Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων
Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν ως τις 28 Φεβρουαρίου
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, να είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.
Πρωτογενής Τομέας
Έκδοση των αδειών για το αλιευτικό εργαλείο βιντζότρατα,
μέχρι 31 Μαρτίου 2018
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ), θα εκδοθούν οι αλιευτικές άδειες για το αλιευτικό εργαλείο βιντζότρατα, με βάση το εγκεκριμένο από την Ε. Επιτροπή, διαχειριστικό σχέδιο, για τους τρεις (3) πρώτους μήνες του 2018, ώστε να κλείσει ο πρώτος κύκλος παρακολούθησης του διαχειριστικού σχεδίου.
Αμέσως μετά, και με βάση την επιστημονική τεκμηρίωσης που θα προκύψει από το ΕΠΣΑΔ, θα επανεξεταστεί το διαχειριστικό σχέδιο και ανάλογα με τα επιστημονικά στοιχεία που θα προκύψουν, θα κριθεί εάν χρειάζεται να εφαρμοστούν νέα διαχειριστικά μέτρα ή ακόμα και η κατάργηση του εργαλείου.
Αυτοδιοίκηση
Φ Καζάκου: « Ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για απουσία Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων»
Για άλλη μια φορά η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς…η πόλη» Φελίνα Καζάκου, ασκεί σκληρή κριτική στην πλειοψηφία του Δήμου Κομοτηνής, για την απουσία Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης επισκεπτών. Εν αντιθέσει με γειτονικές πόλεις που κατάφεραν να φέρουν κόσμο μέσω κάποιων ειδικών εκδηλώσεων.
«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Διοίκηση του Δήμου όφειλε να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς της αγοράς, που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εορταστικές δράσεις έστω και ένα ολιγοήμερο εορταστικό event.
Παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά οι γειτονικές μας πόλεις ακόμη και μικροί Δήμοι της Περιφέρειας μας που κατάφεραν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης αναβιώνοντας παραδοσιακά έθιμα και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Να υποθέσουμε ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη, μετά από τη δεύτερη θητεία διοίκησης ;;;», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης ‘Εμείς …η Πόλη’.
Μεταφορά λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής
Λόγω της επίσημης αργίας των Θεοφανείων -6 Ιανουαρίου 2017- ημέρα Σάββατο, μεταφέρεται η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής στις 5 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή.
Η αλλαγή πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, που απαγορεύει τη λειτουργία λαϊκών αγορών τις επίσημες εθνικές ή τοπικές αργίες , καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών του Δήμου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Τρίτη έκδοση μόλις για τα «Σαρακατσάνικα» του Βασίλη Σερμπέζη

Μόλις 15 μέρες έχει που κυκλοφόρησε ο νέος ψηφιακός δίσκος του Βασίλη Σερμπέζη με τίτλο «Τα Σαρακατσάνικα τόμος 1» και ήδη έχει προχωρήσει στην τρίτη έκδοση, καθώς ο δίσκος έχει γίνει ανάρπαστος.
Υπενθυμίζεται ότι ο καλλιτέχνης με τη διαμαντένια φωνή, σκοπεύει να εκδώσει άλλους 5 ψηφιακούς δίσκους, μέσα στην επόμενη τριετία, με τραγούδια τα οποία σταχυολογήθηκαν από μία συλλογή 550 τραγουδιών.
Πολλά από αυτά τα τραγούδια ανήκουν στις παραλογές, ή πιο δόκιμα στα «πλαστά» λεγόμενα τραγούδια.
Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον ψηφιακό δίσκο, μπορούν να απευθύνονται και στο Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσάνων Θράκης.
Ο Βασίλης Σερμπέζης μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους συνεργάτες του, αλλά και στον κόσμο που του δείχνει έμπρακτα την αγάπη του σε αυτόν, αλλά και στην παραδοσιακή μουσική.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη ανηλίκων διαρρηκτών
Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ένας 16χρονος και μία 17χρονη, διότι διέρρηξαν οικία στην πόλη της Κομοτηνής, χωρίς όμως να αφαιρέσουν οτιδήποτε, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και ακινητοποιήθηκαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αειφόρος ανάπτυξη, ντορα μπακογιαννη, κερκυρα, ΟΤΑ, γνώμονα, συριζα, σεκαπ, βασεις, διοδια, τραπεζες, εκλογες, ξανθη, νοδε, νεα δημοκρατια, αθηνα, καβαλα, σταυροι, εκπτωσεις, νέα, μίμηση, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, δημοτικες εκλογες 2010, χριστουγεννιατικες βιτρινες, σταση εργασιας, ωραριο καταστηματων, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, συλληψεις, εορταστικο ωραριο, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Τελετή Έναρξης, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, εκλογες 2010 δημοτικες, ημερομήνια, το θεμα, εμπορικη, θεμα, θητεια, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, υγεια, αγαπη, αειφορος, αεροδρομιο, αυξηση, αρθρο, αισιοδοξια, αργιες, γεωργιου, γινει, γινεται, γνώμονα, γραφεια, δευτερα, διοικηση, δειχνει, δωσει, δικτυο, εθιμα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκβαση, ελευθερια, ελξης, εργα, ενσταση, εξελιξη, επικοινωνια, ζωης, ιδιο, θεσεις εργασιας, ιδρυμα, ομιλια, ισορροπια, κυβερνηση, κυκλος, λειτουργια, λεσχη, λιπασματα, μίμηση, μηνες, μειωση, νιαρχος, νοδε, ντορα, ξενοδοχειο, οικια, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, πιτας, πρωι, σαββατο, σεκαπ, σελιδες, συνεχεια, σχεδιο, τιμη, τριτη, υγιεις, υδρευση, φτανει, φωνη, φορα, ψηφιακο, εφαρμογη, χωρα, κωνσταντινου, κυριακη, μια φορα, θεσεις
Τυχαία Θέματα