Από σήμερα ως τις 5 Ιουνίου το Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

11:48 29/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄Νίκος Καζαντζάκης΄΄, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.
Καθημερινά, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, θα παρουσιάζονται δύο παραστάσεις με ώρα έναρξης στις 7 και στις 8 το απόγευμα. Η είσοδος για τον κόσμο είναι

δωρεάν. Η είσοδος για όλους είναι δωρεάν.
To Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης ανοίγει σήμερα η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού που εκπροσώπησε την Κρήτη στο 37ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διακρίθηκε και προτάθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε αντίστοιχα Φεστιβάλ της Σερβίας και της Ιταλίας.
Αμέσως μετά οι μαθητές και οι μαθήτριες των θεατρικών τμημάτων για παιδιά της Σχολής Θεάτρου «Νότος» παρουσιάζουν την σπονδυλωτή παράσταση «Ένας πόλεμος, μα ποιος Πόλεμος; ». Επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, το χιούμορ τους, τα σώματά τους, τα υποκριτικά εργαλεία που διδάχτηκαν, τραγούδια, ρόλους και αντικείμενα ζωντανεύουν επί σκηνής πραγματικές και μη ιστορίες μέσα από την προσωπική τους ματιά πάνω στα συμβάντα: Ιστορίες για ανθρώπους που δεν το βάζουν ποτέ κάτω και κυνηγούν τα όνειρα και τα ιδανικά τους μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για πόλεις που «υποδέχονται» τον πόλεμο και διώχνουν τους ανθρώπους τους, για πόλεις που υποδέχονται ανθρώπους διωγμένους από τον πόλεμο αλλά και για μια πόλη -κάπως αλλιώτικη από τις άλλες…
«Η πρωτοφανής συμμετοχή του κοινού της πόλης μας τα προηγούμενα χρόνια υπογραμμίζει την καταξίωση και την αποδοχή που έχει η πρωτοποριακή ιδέα του θεσμού του Φεστιβάλ από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και αυτό που μετράει, είναι η συμμετοχή και η εμπειρία για το όμορφο ταξίδι στο όνειρο. Σας καλούμε όλους μαζί συνταξιδιώτες να ανακαλύψουμε την γοητευτική χώρα του παραμυθιού, εκεί που τα παιδικά χαμόγελα περισσεύουν και το παιχνίδι γίνεται συναρπαστικό» αναφέρουν οι διοργανωτές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα