Καβάλα: Το μουσικό ταξίδι της Σαρλότ στις καρδιές των παιδιών

10:37 29/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα βιντεοκλίπ στο διαδίκτυο συνεχίζει το ταξίδι του το βιβλίο της Έλλης Πόλα «Το κουκλοθέατρο των ονείρων με τη Σαρλότ». Ο Καβαλιώτης μουσικός, Μιχάλης Πρεπόνης μελοποίησε τους στίχους του παραμυθιού, το οποίο ερμηνεύει ο ίδιος με την Ελένη Γαλανοπούλου κα την παιδική χορωδία του Ωδείου Νεάπολις.

Η «Σαρλότ» δεν είναι ξωτικό, δεν είναι πριγκίπισσα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένα κοριτσάκι το οποίο ανακάλυψε μέσα του ότι υπάρχει ο πλανήτης της αγάπης. Αυτό σημαίνει πως ό,τι συμβαίνει στη Σαρλότ

αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει τον πλανήτη κι όλα να γίνουν χαρούμενα, ανέμελα έως μαγικά.
«Ήμουν πάντα ένα παιδί που έβλεπα τον κόσμο αισιόδοξα. Πάντα πίστευα ότι τον κόσμο τον ορίζει η αγάπη και η απουσία της αγάπης» ανέφερε η Έλλη Πόλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας. «Διαβάζοντας λοιπόν βιβλία με τον γιο μου, είδα ότι υπάρχει ένα μικρό κενό που δεν εστιάζει σ’ αυτό το κομμάτι. Κι έτσι τόλμησα».
Νέα συγγραφέας με το πρώτο της βιβλίο χτύπησε τις πόρτες των μεγάλων δικτύων πώλησης βιβλίων και αυτές άνοιξαν. Χάρη στην εξαιρετική εικονογράφηση, το παραμύθι μπήκε στις ζωές των παιδιών. Στη συνέχεια έγινε η μελοποίηση και η ηχογράφηση, ενώ για το βιντεοκλίπ η Έλλη Πόλα οργάνωσε θεατρικό παιχνίδι με τους συμμαθητές και συμμαθήτριες του γιου της. Μαζί έφτιαξαν τα σκηνικά και έβαλαν τις ιδέες. «Μεταξύ παιχνιδιού και λήψεων καταφέραμε να γίνει ένα βιντεοκλίπ που το κάναμε όλοι με την καρδιά μας».
Η παρουσίαση του παραμυθιού αποτελεί την έκπληξη στο τέλος της παράστασης «Τα ζωάκια κλέβουν την παράσταση» του Ωδείου «Νεάπολις» στην Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης (29 Μαΐου).
Η συγγραφέας θα ανέβει στη σκηνή με δύο μικρούς ηθοποιούς, τον Λουκά και την Εκάτη και θα παρουσιάσει την ιστορία της Σαρλότ με τη συνοδεία πιάνου από τον Μιχάλη Πρεπόνη και της χορωδίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα