Απλήρωτοι εδώ και τέσσερα χρόνια παραμένουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας

13:33 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ενωση Αγροτικων Συνεταιρισμών Λάρισας, η άλλοτε κραταιά συνεταιριστική οργάνωση σε πανελλαδικό επίπεδο, έβαλε λουκέτο και οι 145 πρώην εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο κενό. Οι περισσότεροι στην ηλικία των 50, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας ενώ ελάχιστοι, οι νεότεροι, κατάφεραν να βρουν δουλειά.

Οι άνθρωποι αυτοί έμειναν όχι μόνο χωρίς δουλειά αλλά και με άδεια χέρια στην κυριολεξία καθώς από το συνολικό ποσό των 5 εκ ευρώ περίπου(δεδουλευμένα

και αποζημιώσεις) που τους αναλογεί συνολικά, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εισέπραξαν μόλις 4 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο νέος νόμος 4384/21-4-2016 σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση εκκαθάρισης μιας εταιρίας, αρχικά εξοφλούνται οι οφειλές προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, στη συνέχεια οι τράπεζες και τελευταίοι οι εργαζόμενοι.

Οι 145 εργαζόμενοι τονίζουν πως από τη στιγμή που η διαδικασία εκκαθάρισης ξεκίνησε στην ΕΑΣ το 2012 θα πρέπει να εξαιρεθεί με ειδική τροπολογία, από τα νέα δεδομένα. Ηδη προς την κατεύθυνση αυτή έχουν θέσει το θέμα τόσο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου όσο και στην εισηγήτρια του σχετικού νομοσχεδίου- βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα