Απεργιακή κλιμάκωση στην Εθνική Ασφαλιστική με τετραήμερη απεργία

14:45 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ομόφωνη απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση απεργίας την Τρίτη 28/3/2017, την Τετάρτη 29/3/2017, την Πέμπτη 30/3/2017 και την Παρασκευή 31/3/2017.

Όπως ανακοίνωσαν: «Όλες τις μέρες θα υπάρχει περιφρούρηση του κτιρίου από τις 07:00 π.μ. και κάθε μέρα θα συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα επικυρώνεται η απεργία κάθε επόμενης ημέρας, ενώ την Τρίτη 28/3/2017 θα πραγματοποιηθεί

πορεία, για την οποία θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες.

Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP, τους συνταξιούχους συναδέλφους, το παραγωγικό δίκτυο, τις γραμματείς ζωής, τους φορείς και τα σωματεία που θέλουν να δηλώσουν αλληλεγγύη στον αγώνα μας, μαζί με κάθε πολίτη που δεν θέλει να δει να ξεπουλιέται ακόμα μια κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση, θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν.

Σας καλούμε για να δώσουμε το 100% της συμμετοχής και της προσπάθειάς μας και σε αυτή την 4ήμερη απεργιακή κινητοποίηση και για να αποδείξουμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ισχυρή και η αξιοπρέπειά μας δεν ξεπουλιέται.

Απεργούμε – Διαδηλώνουμε – Διεκδικούμε – Αγωνιζόμαστε! Λέμε «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Eπίσης ο Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής, έκανε γνωστό ότι συνεχίζει να διασφαλίζει τα επείγοντα περιστατικά. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η απεργία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής την Τρίτη 28/3/2017, την Τετάρτη 29/3/2017, την Πέμπτη 30/3/2017 και την Παρασκευή 31/3/2017 στρέφεται αποκλειστικά και μόνο κατά της πρόθεσης της ΕΤΕ, που με την ανοχή της κυβέρνησης συνεχίζει τις διαδικασίες πώλησης, χωρίς να υφίσταται πλέον καμία υποχρέωση από την πλευρά της.

Η Εθνική Ασφαλιστική και οι εργαζόμενοί της στηρίζονται και στηρίζουν εδώ και 126 χρόνια τους πελάτες της και τα δίκτυά της και για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος φροντίζει να διασφαλίσει τις ημέρες της κινητοποίησης τη λειτουργία των συστημάτων που θα υποστηρίξουν όλα τα επείγοντα περιστατικά υγείας και ατυχημάτων των οχημάτων των πελατών της.

Απεργούμε για να αποτρέψουμε την πώληση της Εταιρίας μας σε ξένα κεφάλαια, απεργούμε για διαφυλάξουμε αυτά που είναι και μπορούν να παραμείνουν ελληνικά, απεργούμε για να παραμείνουν στην εθνική οικονομία τα επενδεδυμένα κεφάλαια των αποθεματικών της, απεργούμε για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τους ασφαλισμένους της, απεργούμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία ασφάλεια από την πρώτη και μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρία».

Aνακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με νέα τετραήμερη απεργία από την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου.
Η Συνομοσπονδία συμπαρατάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν στο ξεπούλημα της εταιρείας και στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα του συλλόγου υπαλλήλων Α.Ε.Ε.ΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ».
Η διαφύλαξη της ακεραιότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της ελληνικότητας της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει και Επιβάλλεται να είναι δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα