Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα σούπερ μαρκετ

18:28 20/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων στα σούπερ μαρκετ κάνει λόγο η Ενωση Υπαλλήλων- Εμπορουπαλλήλων Λάρισας.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Η Ένωση Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ να κόβουν τα ρεπό από τους συναδέλφους, που έχουν βάλει πλάτη όλες αυτές τις μέρες με το να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια.
Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει συνεχόμενες εξαγγελίες νέων μέτρων που υπερασπίζουν την υγεία μας, όμως κανένας

δεν ελέγχει αν αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται στην πράξη ή αν είναι μόνο θεωρία και εξαγγέλονται για τα μάτια και τις εντυπώσεις….
Το υπάρχον προσωπικό καλείται να βγάλει πέρα όλη αυτή την κατάσταση. Καθημερινά γίνονται καταγγελίες στο σωματείο τόσο για τους εξαντλητικούς ρυθμούς που δουλεύουν οι συνάδελφοί μας στα σούπερ μάρκετ, χωρίς ρεπό, αλλά και με την επιπλέον διεύρυνση που γίνεται στο ήδη διευρυμένο ωράριο, (αντί για 7π.μ. – 10μ.μ., κλείνουν 10:30μ.μ. και κάποιες φορές 11μ.μ.), όσο και για τα λειψά μέτρα προστασίας που υπάρχουν στου χώρους δουλειάς θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των καταναλωτών…
Την ευθύνη φέρει πρώτα από όλα η κυβέρνηση, που εξαγγέλλει μέτρα τάχα για την διευκόλυνση των καταναλωτών, χωρίς όμως να διενεργεί κανένα έλεγχο για το αν τηρούνται ωράρια και μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους…»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαράδεκτες,aparadektes