Στην ενδοχώρα μεταφέρονται από Σάμο,Χίο,Λέσβο οι πρόσφυγες/μετανάστες του Μαρτίου

18:03 20/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς να τους δοθεί καν η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου και να δικαιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους έφτασαν στη χώρα μας, 284 πρόσφυγες- μετανάστες, που έφτασαν μετά την 1η Μαρτίου στη Χίο, επιβιβάστηκαν στο πλοίο “ACUA BLUE» όπου ήδη είχαν επιβιβαστεί 131 άτομα από τη Σάμο.

Με απόγνωση στα πρόσωπά τους, προσπαθώντας να κρατήσουν με κάθε τρόπο τις λιγοστές αποσκευές τους σε πλαστικές σακούλες ακόμα και σε χαρτόκουτες, υπάκουσαν στις εντολές των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και επιβιβάστηκαν χωρίς να ακούγονται καν ψίθυροι, στο πλοίο που

θα έπαιρνε μαζί με αυτούς και τα όνειρά τους να περάσουν στην Ευρώπη.

Η πλειοψηφία τους φαίνεται να ήταν από χώρες της Αφρικής, οι οποίοι και επιβιβάστηκαν πρώτοι, ενώ ακολούθησαν οι αραβόφωνοι μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά.


Τελευταία στιγμή πριν το πλοίο λύσει τους κάβους και συνεχίσει το ταξίδι του για το λιμάνι της Μυτιλήνης, από όπου θα παραλάβει ακόμα 189 άτομα που έφτασαν ίδια περίοδο στη Λέσβο, κατέβηκε από το πλοίο μια πενταμελή οικογένεια ιρακινών (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) ) λόγω του ότι η μητέρα που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ένιωθε πόνους. Επιβιβάστηκαν όλοι στο λεωφορείο της αστυνομίας και αναμένεται η γυναίκα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Χίου για εξετάσεις.


Το πλοίο μετά τη Λέσβο θα συνεχίσει το ταξίδι για την Καβάλα όπου το σύνολο των προσφύγων-μεταναστών (599 άτομα) θα μεταφερθούν σε κλειστή δομή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με σκοπό να πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους είτε στη γείτονα από την οποία ήρθαν είτε στις χώρες τους.

The post Στην ενδοχώρα μεταφέρονται από Σάμο,Χίο,Λέσβο οι πρόσφυγες/μετανάστες του Μαρτίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα