Απάντηση Δήμου Ζακύνθου για ζητήματα καθημερινότητας

11:21 28/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναφορικά με σχόλια που γίνονται στον τοπικό Τύπο και στο διαδίκτυο και τα οποία έχουν να κάνουν με τα καπάκια που λείπουν από φρεάτια ή και φθορές στα πεζοδρόμια και στους δρόμους του δημοτικού δικτύου, ο Δήμος Ζακύνθου, αναφέρει τα εξής:

«Κατ´ αρχήν ευχαριστούμε για τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Ενημερώνουμε πως ήδη έχει γίνει η σχετική παραγγελία καπακιών από τη ΔΕΥΑΖ και είναι ζήτημα μερικών ημερών για να τοποθετηθούν και το πρόβλημα να επιλυθεί. Να γνωρίζουν επίσης οι συμπολίτες μας πως το 2018 θα είναι έτος οδικής ασφάλειας για τον Δήμο

Ζακύνθου, αφού ήδη έχουμε εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης. Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018 θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε άμεσα τις εργασίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον καθέναν πως τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Γι αυτό και κινούμαστε προς την κατεύθυνση εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων, για να διορθώσουμε παθογένειες και παραλείψεις ετών. Η μάχη με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας είναι συνεχής.
Στο τέλος οι πολίτες θα δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα απορρίμματα, για τα οποία δεχθήκαμε και δεχόμαστε πόλεμο (ευτυχώς από μικρότερη μερίδα πλέον), όμως καταφέραμε να δρομολογήσουμε την ενδιάμεση λύση και προωθούμε ταυτόχρονα την οριστική, απαλλάσσοντας τη Ζάκυνθο από έναν βραχνά δεκαετιών. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί και αυτό πλέον μπορεί να το αντιληφθεί κάθε καλόπιστος, αλλά και κάθε.. κακόπιστος κριτής.
Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, και εκεί υπάρχει μια απίστευτη γραφειοκρατική καθυστέρηση. Ο Δήμος για την παιδική χαρά στην Αγία Τριάδα δεν μπορεί να παρέμβει και να τη συντηρήσει, αν πρώτα δεν διευθετηθεί το ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εξάλλου, πρόσφατα υπήρξε και δικαστική ποινή σε πρώην αιρετό που προσπάθησε να αναπλάσει την περιοχή και να της δώσει μια καλύτερη όψη, όμως καταγγέλθηκε από Κτηματική και Λιμεναρχείο.
Εμείς, συνεχίζουμε τις ενέργειες προς όφελος των συμπολιτών μας και ειδικά για τις παιδικές χαρές στις Εργατικές Κατοικίες και σε λοιπούς χώρους της Ζακύνθου έχουν εξασφαλιστεί 800.000 ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα