Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

11:07 28/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα, με δράσεις και εκπλήξεις, ξεκινούν το Σάββατο 3 Μαρτίου, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό… σύννεφο… πάγος… βροχή… Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νερό-ιστορίες, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!
Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νερό-ιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά

από δραστηριότητες που εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»
Ανακαλύπτουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Παρακολουθούμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα.
Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
«Ο αέρας …ο παιχνιδιάρης»
Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού. Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε πού κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς.
Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
«Φεγγαράκι μου λαμπρό…» …θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά.
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα.
Ώρα έναρξης: 11:30

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα). Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.

U

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
«Μάτια δυο, διαστάσεις τρεις, να τος και ο υπολογιστής!»

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι μέσα στην ζωή μας. Από πού ξεκίνησαν όμως όλα; Στο πρόγραμμα αυτό αναζητούμε μαζί τις ρίζες της τεχνολογίας από τους πρώτους υπολογιστές-δωμάτια, μέχρι και την εικονική πραγματικότητα.

Ηλικία: Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Πάμπλο Πικάσο… ή αλλιώς Ντιέγο Χοσέ Φρανθίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουθένο Μαρία ντε λος Ρεμέδιος Θιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Ρουίθ ι Πικάσο. Κι όμως, αυτό είναι ολόκληρο το όνομα του Ισπανού ζωγράφου. Άραγε, πόσα ακόμα δεν γνωρίζουμε γι’ αυτόν; «Τρυπώνουμε» στο έργο του και ανακαλύπτουμε κι άλλα μυστικά για τη ζωή και τη ζωγραφική του.

Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
«Τα Ιμεάκια στο Ναυτικό»

Ανακαλύπτουμε μυστικούς κώδικες, προσανατολιζόμαστε με πυξίδα και αστρικό χάρτη… Αυτές θα είναι μερικές μόνο μερικές από τις δοκιμασίες που χρειάζεται να περάσουμε για να φέρουμε εις πέρας μια παράτολμη αποστολή. Έχουμε άραγε θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουμε και να γράψουμε τη δική μας ιστορία ανδρείας;
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ιστορίες Ανδρείας».
Hλικία: Νηπιαγωγείο – Γ’ Δημοτικού

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 2540000

Keywords
Τυχαία Θέματα