Απαιτούν να φύγουν τα εκρηκτικά

11:54 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλές είναι οι παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των εκρηκτικών υλών του πλοίου «Ανδρομέδα» από το λιμάνι του Ηρακλείου, με την επισήμανση ότι σε περίπτωση ατυχήματος οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές για το λιμάνι, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, και τις βόρειες γειτονιές της πόλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέφερε ότι με απόφαση του κ. Κουρουμπλή

το φορτίο θα μεταφερθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές, και θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού ξηράς. Επικοινωνία με τον υπουργό αλλά και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, είχε και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ενώ επείγουσα επιστολή στον κ. Κουρουμπλή και τον αρχηγό ΓΕΣ, απέστειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρους Αρναουτάκης. Ζητεί την απομάκρυνση των εκρηκτικών από τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων.
Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα έλαβαν χθες από τον ανακριτή Πειραιά, τα οκτώ μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ανδρομέδα», το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες. Εναντίον τους, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων στη Λιβύη, που έχει απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.
«Δεν υπάρχει καμιά παρανομία αναφορικά με το φορτίο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας, Θεόδωρος Ρέλλος, ο οποίος τονίζει ότι εάν του ζητηθούν διευκρινήσεις από τις αρχές, είναι έτοιμος να μιλήσει αναλυτικά και με στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα