AUEB Volunteers – Ένα Πρόγραμμα Εθελοντισμού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11:47 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η κοινωνική προσφορά αποτελεί μια από τις υπέρτατες αξίες που διέπουν τη λειτουργία του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντισμού AUEB Volunteers, με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητάς του, δηλαδή φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

O αναπληρωτής πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ και

επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος AUEB Volunteers, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μιλάει στη «Ραδιοτηλεόραση» για τον σκοπό του εθελοντικού προγράμματος, για την απήχησή του, τόσο εντός όσο και εκτός ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι φοιτητές του ΟΠΑ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Make a Wish και στήριξαν το πρόγραμμα «Αστέρι ευχής».

«Η κοινωνική προσφορά αποτελεί μία από τις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαπνέει την ταυτότητα, τη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία του. Η υιοθέτηση της αξίας αυτής αποσκοπεί τόσο στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη υπεύθυνων, επιστημονικά καταρτισμένων ερευνητών, επαγγελματιών και πολιτών, οι οποίοι θα δρουν και θα ηγούνται με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, όσο και στη λειτουργία του Πανεπιστημίου ως ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος. Οι δράσεις στις οποίες συμμετέχουν οι εθελοντές του ΟΠΑ αναπτύσσονται σε δύο βασικούς άξονες: δράσεις προς την Κοινότητα του ΟΠΑ, και δράσεις προς την Κοινωνία».

Ο φοιτητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθης Κατωπόδης, υπεύθυνος marketing του προγράμματος, μιλάει με ενθουσιασμό για το AUEB Volunteers.

«Μόλις έλαβα το email ότι αναζητούνται εθελοντές για να ‘’τρέξουμε’’ ένα πρόγραμμα εθελοντισμού που θα αφορά όλη την κοινότητά μας, ενθουσιάστηκα. Πιστεύω ότι ο ρόλος του Πανεπιστημίου δεν είναι μόνο να βγάζει σπουδαίους επιστήμονες, αλλά επιστήμονες που θα σκέφτονται σε κάθε βήμα τους πώς θα συνεισφέρουν για έναν κόσμο ισότητας, έναν κόσμο καλύτερο και πιο βιώσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος της συμμετοχής μου».

Τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας στήριξαν οι φοιτητές του ΟΠΑ στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεών τους.

Η Αθηνά Σπυροπούλου-Τρανταλίδου, φοιτήτρια του ΟΠΑ και συντονίστρια του προγράμματος, με μεγάλη χαρά δέχτηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

«Ο λόγος που με ώθησε να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού ήταν διττός. Αφενός, μεν, ήταν η επιθυμία μου να συνδράμω στην ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων συνανθρώπων μου στα πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής, αφετέρου, δε, να φέρω στο προσκήνιο το έργο που πραγματοποιούν κάποιες ΜΚΟ» διευκρινίζει.

Όσο για την ανταπόκριση που έχει το πρόγραμμα, δηλώνει ικανοποιημένη, καθώς τα μηνύματα που έχουν εισπράξει έως τώρα είναι πολύ θετικά και ελπιδοφόρα, τόσο από τους εθελοντές όσο και από τις ΜΚΟ.

Από τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου Emfasis

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και τις ευαισθησίες μας, προσφέροντας στον συνάνθρωπό μας, κάνουμε όλοι ένα βήμα προς έναν καλύτερο, δικαιότερο και περισσότερο βιώσιμο κόσμο, χωρίς φτώχεια, με ποιοτική εκπαίδευση και ευημερία, ισότητα, αξιοπρεπή εργασία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Οι φοιτητές, οι καθηγητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού AUEB Volunteers, μας δείχνουν τον τρόπο και τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο!

Φοιτητές συμμετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του προγράμματος AUEB Volunteers.

Οι δράσεις του ΟΠΑ προς την κοινωνία περιλαμβάνουν εθελοντική προσφορά σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς («ΜΠΟΡΟΥΜΕ», «ΜΕΤΑδραση», Αλληλεγγύη- Solidarity Now, «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, καθώς και εθελοντική αιμοδοσία, κοινωνικό φροντιστήριο κ.ά.) και ανανεώνονται συνεχώς.

Η business development manager Πετρούλα Καραγιάννη είναι συντονίστρια του AUEB Volunteers.

Τον Μάιο, η ακαδημαΐκή κοινότητα του ΟΠΑ διοργανώνει το 1ο ΟΠΑ Run, αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περίπατο στο Πεδίον του Άρεως, με σκοπό την ανάδειξή του ως χώρου φιλικού προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΠΑ (www.aueb.gr) και στη σελίδα στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα