Νικόλ Κυριακοπούλου: «Στις Σέρρες γίνεται πολύ καλή δουλειά στο στίβο»

23:54 7/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της τόσο σε αθλητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ήταν από τα πρόσωπα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου με την κατάκτηση ενός από τα τέσσερα μετάλλια της Ελληνικής αποστολής, του χάλκινου στον τελικό του επί κοντώ. Την ίδια περίοδο η ζωή της αλλάζει με τον ερχομό της κόρης της από την οποία αντλεί όπως λέει η ίδια «τρομερή δύναμη». Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι τα τελευταία δέκα χρόνια από τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού αθλητισμού. Είναι η αθλήτρια που με τις επιτυχίες της οδήγησε

χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα στον κλασικό αθλητισμό. Όπως τα παιδιά στην πόλη των Σερρών που είχαν την ευκαιρία χθες να την απολαύσουν από κοντά αφού με αφορμή την επίσκεψη της στις Σέρρες (ο αγαπημένος της παππούς Πάρης Οικονόμου ζει και κατάγεται από τον Εμμανουήλ Παππά Σερρών). Η Νικόλ Κυριακοπούλου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την επιτυχία της στη Γλασκώβη, για τους συναθλητές της που κάθε χρόνο φέρνουν μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα, για τον ερχομό της κόρης της στη ζωή της, για την επίσκεψη της στο Δημοτικό στάδιο Σερρών και τη δουλειά που γίνεται στο Σερραϊκό στίβο αλλά για την αγάπη της στον τόπο αυτό.

Αναλυτικά η Νικόλ Κυριακοπούλου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για:

-Την επίσκεψη της στο Δημοτικό στάδιο Σερρών:

«Όταν πήγα στο στάδιο, στην αρχή τα παιδιά δεν με καταλάβανε. Εγώ ξεκίνησα και πήγα εκεί γιατί μια μαμά μιας μικρής αθλήτριας, της Βασιλικής, ενός κοριτσιού 10 ετών που κάνει επί κοντώ με τον Σάββα Κεφαλίδη μου έστειλε μήνυμα στο Instagram ότι «η κόρη μου κάνει επί κοντώ στις Σέρρες» , εγώ της απάντησα, της είπα ότι το βράδυ της Τρίτης θα έρθω στις Σέρρες κι αν είναι να συνεννοηθούμε και να τα πούμε από κοντά. Με τη σειρά της μου απάντησε και μου έστειλε κι ένα μήνυμα ηχογραφημένο η μικρή. Τους ζήτησα να μην πούνε τίποτα σε κανέναν πριν πάω στο στάδιο. Αυτό το ήξερε μόνο ο προπονητής, ο Σάββας Κεφαλίδης. Όταν μπήκα στον κλειστό χώρο στο στάδιο που κάνουν προπόνηση, δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Μου λέει ο Σάββας «δεν πρέπει να σε πήρανε χαμπάρι». Όταν καταλάβανε ποια είμαι έγινε χαμός, δεν με αφήσανε, βγάζανε φωτογραφίες, έδινα αυτόγραφα, περάσαμε πολύ ωραία και είδα από κοντά την προπόνηση των παιδιών».

-Για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η επίσκεψη αφού αποτελεί πρότυπο για αυτά τα παιδιά:

«Έτσι ακριβώς. Φαντάζεστε να έλεγα θα έρθω και να μην πήγαινα να δω τα παιδιά; Θα ήταν πολύ μεγάλη απογοήτευση».

-Για το αν γίνεται καλή δουλειά στις Σέρρες;

«Ναι, έχετε πάρα πολλά παιδιά. Εμείς με το σύζυγο μου μπήκαμε μέσα στο στάδιο και… τρελαθήκαμε».

-Για τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό στάδιο Σερρών:

«Πάντα θα ζητάμε το κάτι παραπάνω για να έχουμε καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Γενικά το πρόβλημα είναι ότι στα χωριά της περιφέρειας και στα νησιά δεν έχει κλειστό στίβο. Ευτυχώς εδώ στις Σέρρες έχετε ένα μικρό κλειστό στίβο, το οποίο δεν φτάνει και σίγουρα θα θέλατε κάτι καλύτερο. Ξέρω ότι στην πόλη των Σερρών έχετε δύο συλλόγους».

-Για το ότι στο επί κοντώ όπως λέει ο Σάββας Κεφαλίδης πολλά μικρά κορίτσια τον πλησιάζουν και τον λένε ότι θέλουν να μοιάσουν την Νικόλ Κυριακοπούλου:

«Ναι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς να είμαστε σωστά πρότυπα για αυτά τα παιδιά γιατί κι εγώ που είμαι μαμά θα ήθελα για την κόρη μου να έχει ένα σωστό πρότυπο. Να παρακολουθεί στην τηλεόραση κάποιον αθλητή, να τον θαυμάζει και τον έχει πρότυπο»

-Για τη δήλωση της Κατερίνας Στεφανίδη ότι στην παρούσα φάση δεν προλαβαίνει να είναι μητέρα και αθλήτρια και το πώς το κατάφερε η ίδια:

«Η Κατερίνα δεν είναι έτοιμη να γίνει μαμά. Το έχουμε συζητήσει πάρα πολύ. Της έχω πει «δεν είσαι ακόμα έτοιμη να γίνεις μαμά. Όταν θα νιώσεις έτοιμη κι όταν θα γίνεις, πολλά από αυτά που έχεις πει τώρα, θα τα μετανιώσεις, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν το καταλαβαίνει ακόμα, δεν την παρεξηγώ, την καταλαβαίνω. Θα ήθελα πολύ νωρίτερα να γίνω μαμά. Το ένιωθα πολλά χρόνια νωρίτερα ότι ήθελα να γίνω μαμά. Για αυτό για μένα και για τη Βούλα, το συζητάγαμε και λέγαμε «τι κρίμα που δεν είχαμε αποκτήσει νωρίτερα παιδί», τουλάχιστον εγώ γιατί η Βούλα είναι ακόμα πιο μικρή από εμένα. Πρέπει να πω ότι η κόρη μου η Λένια μου έχει δώσει τρομερή δύναμη, αυτό που κάνω τώρα το κάνω τελείως διαφορετικά, πολύ πιο ώριμα και με έχει βοηθήσει».

-Για την κατάκτηση του μεταλλίου στη Γλασκώβη:

«Είμαι πολύ χαρούμενη, επιτέλους πήρα ένα μετάλλιο στον κλειστό στίβο που το είχα καημό. Έλεγα «ρε παιδί μου έχω μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, έχω σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού, θέλω οπωσδήποτε κι ένα κλειστού». Τα καταφέραμε, ας πούμε ότι σπάσαμε τη γκαντεμιά»

-Για το πόσο δύσκολη ήταν η δοκιμασία με τον προκριματικό παραμονές του τελικού:

«Ήταν δύσκολο και για αυτό δεν είδατε πιο υψηλές επιδόσεις γιατί η αλήθεια είναι ότι ο προκριματικός μας δυσκόλεψε, έπρεπε να πηδήξουμε εξήντα, εγώ έκανα τα περισσότερα άλματα κι αυτό ήταν πολύ μεγάλο λάθος μου, δεν θα έπρεπε να συμβεί. Εν πάση περιπτώσει συνέβη. Υποτίθεται ότι θα ήμουν πιο κουρασμένη αλλά εγώ στον τελικό ένιωθα πολύ καλά και οι υπόλοιπες κοπέλες ήταν πιο κουρασμένες. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Λόγω της εμπειρίας μου στον τελικό είπα: «δεν θα το αφήσω πάλι να ξανασυμβεί. Πρέπει να πάρω μετάλλιο». Έβλεπα πως εξελισσόταν ο αγώνας οπότε ήταν πιο εύκολος ο αγώνας. Εντάξει τα καταφέραμε. Ξεκινάμε προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι δύσκολος ο ανοιχτός στίβος γιατί θα μας πάει πολύ μακριά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκινά 27 Σεπτεμβρίου και τελειώνει 6 Οκτωβρίου και πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση αγώνων και προετοιμασίας».

-Για την πολύ καλή παρουσία της Ελληνικής αποστολής και την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων στη Γλασκώβη:

«Αυτό έλεγα και στα παιδιά. Νιώθω ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερη η αποστολή και είναι και πιο δεμένα τα παιδιά. Από πίσω, έρχονται και νέα παιδιά, ενσωματώνονται στην ομάδα μας που είμαστε οι παλαιότεροι, οπότε δενόμαστε πιο πολύ μαζί τους. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και στηρίζει ο ένας τον άλλον πάρα πολύ στις προσπάθειες του. Τα νέα παιδιά το δείχνουν αυτό. Η Πόλακ ήταν η δεύτερη διοργάνωση που συμμετείχε σε άνδρες-γυναίκες που ήρθε μαζί μας και ήταν πιο άνετη, σιγά σιγά το ξεπερνάνε και νιώθουν πιο άνετα».

Για τις διαφορές ανοιχτού και κλειστού στίβου:

«Προσωπικά εμένα ο κλειστός στίβος μου αρέσει πάρα πολύ γιατί στο επί κοντώ επηρεάζουν πολύ οι συνθήκες λόγω ότι κρατάμε όργανο, δεν έχουμε να σκεφτούμε καιρικές συνθήκες, αν θα έχει αέρα, βροχή ή κρύο αλλά είναι πιο μικρό το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας. Για τον ανοιχτό είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι πιο μεγάλο το διάστημα της προετοιμασίας, ίσως έχεις κάνει και κάποιους αγώνες στον κλειστό στίβο αλλά το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα είναι οι καιρικές συνθήκες»

Για το τι σκέφτεται ένας πρωταθλητής όταν μπαίνει σε έναν τελικό:

«Είμαστε πολύ focus σε αυτό που κάνουμε. Ο πιο δύσκολος αγώνας είναι ο προκριματικός γιατί είναι αρκετές αθλήτριες, υπάρχουν κι έγιναν εκπλήξεις και στο Ευρωπαϊκό κλειστό, έφυγε μια πολύ καλή αθλήτρια που ήταν τρομερά υπολογίσιμη η Μπένκστον η οποία είχε κάνει 4, 81 μια εβδομάδα πριν. Ήταν επικίνδυνη για εμάς. Μόλις τελειώσει ο προκριματικός μετά νιώθεις ότι είσαι πιο απελευθερωμένος σαν αθλητής, οπότε εκεί λειτουργείς ακόμα καλύτερα τεχνικά. Είσαι focus και πρέπει να λειτουργήσεις τεχνικά».

Για τη συνέντευξη του παππούς της στην ΕΡΤ Σερρών και για την αγάπη της για το Νομό Σερρών:

«Ο Παππούς έχει πάρει το κολάι, τον έχεις βγάλει κι άλλες φορές και τα λέει μια χαρά, του έχω εμπιστοσύνη. Μου αρέσει ο Νομός Σερρών. Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να έρχομαι. Είχα αρκετά χρόνια να έρθω αλλά αυτήν τη φορά είχαμε αποφασίσει με τον άνδρα μου και το λέγαμε ότι θα πάρουμε τη Λένια, γιατί και στο χωριό ήθελαν πάρα πολύ να δούνε και την μικρή, και θα πάμε ότι και να γίνει. Ευτυχώς ήρθαμε με ένα… μετάλλιο μαζί μας, οπότε ήταν πιο ευχάριστη η διαδρομή. Είναι πολύ ωραία στις Σέρρες κι εγώ που είχα καιρό να έρθω βλέπω διαφορές, έχουν γίνει πεζόδρομοι, είναι πάρα πολύ ωραία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα