«Ανυπόμονος» ο Ντ. Τραμπ για την επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

19:18 31/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν σημαίνει ότι όλα θα διευθετηθούν σε μια συνάντηση. Ενδεχομένως να χρειαστεί μια δεύτερη ή μια τρίτη συνάντηση. Και ίσως να μην έχουμε καμία». Με αυτήν την ανάρτηση στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ανυπόμονος να διαβάσει το περιεχόμενο της επιστολής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που αναμένει εκτός απροόπτου αύριο, κατά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στον

Λευκό Οίκο. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ από το 2000, όταν ο στρατάρχης Τζο Μιονγκ Ροκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επτά ημέρες από όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε επίσης πως ελπίζει ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί την 12η Ιουνίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να μην καρποφορήσουν.

«Θα ήθελα να είναι ουσιαστικές» τόνισε ο μεγιστάνας. Το θέμα βρίσκεται σε καλά χέρια», πρόσθεσε ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο συναντήθηκε ξανά σήμερα με τον στρατηγό και δεξί χέρι του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Τσολ, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετική είδηση:Συνομιλίες Μάικ Πομπέο με το δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα