Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο στην εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο

23:48 29/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις έντονες αντιδράσεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας προκάλεσε το θέμα που έχει προκύψει με την εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο, με αιχμή αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία αλλά και εκτάσεις και υποδομές που ανήκουν στους ΟΤΑ.
Στην εισήγηση του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός τόνισε με έμφαση πως αποτελεί ντροπή και πλήγμα στην εθνική μας αξιοπρέπεια το γεγονός ότι στη λίστα περιλαμβάνονται (παρά τις διαβεβαώσεις περί εξαίρεσης) αρχαιολογικά μνημεία και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει

ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για το θέμα. Ταυτόχρονα ζήτησε την άμεση επιστροφή στους ΟΤΑ, χώρων και εκτάσεων που τους ανήκουν
Στον κ. Αγοραστό απάντησε η υφυπουργός Εσωτερικών και περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία και παρέστη στη συνεδρίαση, τονίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και δεν αφήνει καμία παρερμηνεία για τις εξαιρέσεις(αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί,δασικές εκτάσεις, εκτάσεις natura κτλ)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης ομόφωνα ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Τυρνάβου, την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη βόρεια έξοδο της πόλη. Ο προυπολογισμός του εργου ανέρχεται στα 2,8 εκ ευρώ και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα