Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας: «Θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης για την άμεση επαναλειτουργία και των ορυχείων»

11:27 1/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στόχος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι να υπάρξει κοινωνική συνοχή και οικονομική ευμάρεια στη Δυτική Μακεδονία στη μεταλιγνιτική εποχή» τόνισε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κα. Κυριακίδου αναφερόμενη στη δοκιμαστική λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης και το μέλλον της ενέργειας στην περιοχή της Φλώρινας αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Η κα. Κυριακίδου χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη της επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης στοχεύοντας

και στην επαναλειτουργία του ορυχείου της Αχλάδας καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παύση λειτουργίας του όλους αυτούς τους μήνες ήταν η αύξηση του ποσοστού των ανέργων που μείνανε χωρίς δουλειά λόγω υπολειτουργίας των ορυχείων της Αχλάδας για τη τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης.

«Στόχος μας είναι όσο πιο γρήγορα γίνεται να επαναλειτουργήσει και το ορυχείο έτσι ώστε να επανέλθουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να υπάρξει ανάταση οικονομική στην περιοχή» υπογράμμισε τέλος η κα. Κυριακίδου.

Όσον αφορά για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία η κα. Κυριακίδου τόνισε ότι είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη με ένα πιο οικονομικό καύσιμο για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Φλώρινας που αναμένει την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης τώρα πλέον με φυσικό αέριο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα