Αντιπαράθεση Δημοτικής Αρχής Χίου και συνδυασμού “Χίος Μπροστά” με φόντο το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

12:04 20/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Χίου και της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά», προκάλεσε η απάντηση του Δήμου σε ερώτηση που κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος της συγκεκριμένης παράταξης σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
«Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν σε θέματα, τα οποία δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Χίου, αποτελούν αποφάσεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα, αναρτώνται στον ιστότοπο «Διαύγεια» και εν συνεχεία, αποστέλλονται από τη Δ//νση Διοικητικών Υπηρεσιών-Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων, στους αρμοδίους φορείς. Όσον αφορά τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτές διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή και εκτέλεσή τους, την οποία παρακολουθεί και ελέγχει ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», απάντησε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης για να σχολιάσει η παράταξη Χίος Μπροστά»:

«Ησυχία ο κ. Δήμαρχος γνωμοδοτεί… Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για κανένα από τα δεκαεφτά σημεία της απόφασης (άμεση αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ, εντατική καθαριότητα των γύρω χώρων, νομικές ενέργειες στήριξης του Χαλκειούς, απαίτηση απόδοσης του κτιρίου της ΒΙΑΛ στον δήμο, αστυνόμευση, νομικές ενέργειες για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού κλπ, μόνο δραστηριότητες καταγραφής και ταυτοποίησης στη Χίο σε δομή 500 ατόμων ολιγοήμερης παραμονής κ.λπ)”, ανέφερε από την πλευρά του ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά”.

«Η μόνη του συνεισφορά είναι να διευκολύνει τον φίλο του Υπουργό στους σχεδιασμούς δημιουργίας επιπλέον δομών, στέλνοντας γνωμοδοτικά – κατά πάσα πιθανότητα – αιτήματα ιδιωτών για ενοικιάσεις χώρων, και να ωρύεται παρουσία καμερών για την «κακή» σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν συναινεί στην καταδίκη της Χίου σε αποθήκη ψυχών», ανταπάντησε ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.

Ειρωνική χαρακτηρίστηκε η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή:
«… Ο Δήμος είναι ένα πλοίο που ταξιδεύει και χρειάζεται να έχει γνώση και εμπειρία. Σίγουρα, ο πρωτόμπαρκος δεν μπορεί να κατανοήσει τα της γέφυρας και της διακυβέρνησης, αφού χρειάζεται αρκετός χρόνος και θέληση για να αποκτηθεί η γνώση και η εμπειρία», σημειώνει ο Δήμαρχος Χίου, που είναι χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με τους νεοφώτιστους συμβούλους του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Μάλιστα ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι «η ανακοίνωση του κ. Καραβασίλη και του ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ υβρίζει το Δήμαρχο και τον Υπουργό και Βουλευτή Χίου, λησμονώντας ότι η διακυβέρνηση δεν είναι ούτε παρέα ούτε παιδική χαρά».
Όπως ήταν αναμενόμενο η παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ επανήλθε σχολιάζοντας μεταξύ άλλων
«…Για πρώτη φορά στα χρονικά διαπιστώνει όλη η Χιακή κοινωνία «καπετάνιο» με έμπειρο πλήρωμα που αντί να δρα, «γνωμοδοτεί».
Ας αφήσει ο “καπετάνιος” τις ιστορίες για τη θάλασσα στους πραγματικούς ναυτικούς και ας ασχοληθεί με τα γήινα και καθημερινά, εκεί που η πραγματικότητα δείχνει ότι η βάρκα έχει πέσει σε τέλμα», σημειώνει, επιμένοντας ότι δεν έχει πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε.

The post Αντιπαράθεση Δημοτικής Αρχής Χίου και συνδυασμού “Χίος Μπροστά” με φόντο το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα