Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε και η Χίος

15:03 7/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα «Οι ΝΑΖΙ εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να βρεθούν στη φυλακή», οι πολίτες της Χίου έστειλαν το βράδυ της Τρίτης, μήνυμα Δημοκρατίας , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ αλλά και των σωματείων και φορέων που πήραν μέρος στη συγκέντρωση.

Με συνθήματα για καταδίκη της Χρυσής Αυγής,

οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη διαρκή μάχη ενάντια στον φασισμό. Ιδιαίτερη αναφορά και στις υποθέσεις που αφορούν τη Χίο, με επιθέσεις ενάντια σε πολίτες, πρόσφυγες και δημοσιογράφους, και με αίτημα να μη δείξει ανοχή η Δικαιοσύνη.

Η συγκέντρωση έκλεισε με μουσική εκδήλωση με τον Παντελή Καβύρη, όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια που αφιέρωσε στον Παύλο Φύσσα (το “Μοιρολόι της βροχής” των Θεοδωράκη – Λειβαδίτη), και στη μητέρα του Μάγδα (το “Μοιρολόι” των Livaneli – Παπαδόπουλου).

Εκτός του εκπροσώπου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείου Χίου, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και των δημοτικών παρατάξεων Λαίκής Συσπείρωσης, Χιακή Συμπολιτεία και Δίκτυο Πολιτών Χίου.

The post Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε και η Χίος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα