Ελβετία κορονοϊός κρούσματα: Μεγάλη αύξηση σε 24 ώρες

Ελβετία κορονοϊός κρούσματα: Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές του Απριλίου που τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται σε μια μέρα στην Ελβετία ξεπερνούν τα 1.000. Η υπηρεσία δημόσιας υγείας προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από νέο κορονοϊό στη χώρα ανήλθε σε 57.709. Ο αριθμός των νεκρών στην Ελβετία

από COVID-19 αυξήθηκε κατά δύο το 24ωρο που πέρασε σε 1.789, σύμφωνα και πάλι με την υπηρεσία αυτή.

Η Ελβετία ανέφερε το πρώτο κρούσμα νέου κορωνοϊού στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου στη χώρα και ανερχόταν σε 1.456, ενώ ο χαμηλότερος αναφέρθηκε την 1η Ιουνίου και ανερχόταν σε 3.

Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού λαμβάνει το Βέλγιο

Το Βέλγιο θα αυστηροποιήσει από το τέλος αυτής της εβδομάδας τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, περιορίζοντας σε τέσσερα τα άτομα που θα μπορούν να συναθροίζονται, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η απότομη αύξηση των μολύνσεων της COVID-19. Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο, νέος πρωθυπουργός του Βελγίου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από πέντε ημέρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι γνωρίζει ότι οι Βέλγοι είναι κουρασμένοι από τα περιοριστικά μέτρα, αλλά πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες για την αποφυγή ενός νέου lockdown.

Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται να προσκαλούνται περισσότερα από τέσσερα άτομα μέσα σε ένα σπίτι, να κάθονται σε ένα τραπέζι ή να συγκεντρώνονται σε εξωτερικό χώρο. Όλα τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ. Μέχρι στιγμής οι Βέλγοι μπορούσαν να συναθροίζονται σε ομάδες έως και πέντε ατόμων χωρίς να τηρούν κοινωνική απόσταση και επιτρεπόταν σε ομάδες έως και 10 ατόμων να κάθονται σε ένα τραπέζι σε ένα μπαρ ή σε ένα εστιατόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα