Αντιφασιστικη διαδήλωση για τη δολοφονική επίθεση στη»Φαβέλα»

01:06 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ανθρώπινης κοινωνίας, κανένας φόβος, καμία ανοχή» ο κοινωνικός χώρος «Φαβέλα», διοργανώνει αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά την Παρασκευή. Στο στέκι εισέβαλε την Κυριακή ομάδα χρυσαυγιτών, όπως καταγγέλλουν οι παρευρισκόμενοι και τραυμάτισαν 5 άτομα.

Τα σημάδια από την βίαιη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 6 συνάνθρωποί μας στον κοινωνικό ελεύθερο

χώρο «Φαβέλα» είναι ακόμη εμφανή. Οι τοίχοι και τα πατώματα είναι μαυρισμένοι από τους πυρσούς που χρησιμοποίησαν οι δράστες βάζοντας φωτιά σε ρούχα και σε αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Πάυλου Φύσσα, χτυπήθηκε πολύ άσχημα με λοστό στο κεφάλι. Τουλάχιστον 7 άτομα εισέβαλαν ξαφνικά στον χώρο κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα γκλομπ και πυρσούς. Η μαρτυρία της είναι συγκλονιστική.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομεία της Αττικής. Η δικηγόρος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ οι υπόλοιποι εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.
Η Φαβέλα αποτελεί τον μοναδικό λεύθερο κοινωνικό πολυχώρο στον Πειραιά.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις:

Αντιδράσεις για την επίθεση στη «Φαβέλα» στον ΠειραιάΗ Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α για την επίθεση στην Ε.Τομπατζόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα