Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων στην επιλογή χώρου για το νέο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη

21:16 2/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετική ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης, «Αλλάζουμε τον τόπο μας», Μιχάλη Μαμάκου, για τις εξελίξεις στο θέμα της οριστικοποίησης της επιλογής της θέσης που θα δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ Μυτιλήνης, στη θέση Βάστρια κοντά στο ΧΥΤΑ Λέσβου.

Ο κύριος Μαμάκος τονίζει ότι “το διαφαινόμενο κλείδωμα της περιοχής που θα φιλοξενήσει

το νέο ΚΥΤ αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα, αναγκαίο για να δρομολογηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου κέντρου υποδοχής. Για να επιτευχθεί αυτό όμως απαιτείται αποφασιστικότητα και εμμονή στο στόχο απ’ όλους τους εμπλεκόμενους , χωρίς καμιά υπαναχώρηση ή υποχώρηση στις όποιες αντιδράσεις, που είτε υποκινούμενες από διάφορες σκοπιμότητες, είτε κινούμενες από κοντόφθαλμες “λογικές”, δεν θέλουν να δουν τη μεγάλη εικόνα, που είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης και η καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί μας».

Σημειώνει ότι η παράταξή του θα  συμβάλλει με τις δυνάμεις της, στην προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί επιτέλους η καλύτερη λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, που εδώ και χρόνια ταλανίζει το νησί .

Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση και η επικεφαλής της, Νίκη Τσιριγώτη, τάσσεται κατά της δημιουργίας νέας δομής αλλά και «να κλείσει τώρα το αίσχος του Καρά Τεπέ, να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να σταματήσει η Λέσβος να είναι τόπος εγκλωβισμένων».

Η κυρία Τσιριγώτη καλεί το δήμαρχο Μυτιλήνης και τη δημοτική αρχή να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα για τις προθέσεις και τις συμφωνίες τους για το νέο ΚΥΤ. Όπως σημειώνει, «οφείλουν να ενημερώσουν επίσημα το δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορούν να αγνοούν τις αποφάσεις του και να επιβάλουν μαζί με την κυβέρνηση νέο ΚΥΤ στα μουλωχτά».

Να θυμίσουμε ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Αιγαίου μετά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και της επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για τη Λέσβο, όπου οριστικοποιήθηκε όπως όλα δείχνουν η θέση δημιουργίας της νέας δομής, ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης επανέλαβε ότι ο δήμος Μυτιλήνης δεν εμπλέκεται στην διαχείριση του θέματος αυτού και δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ενώ σχολιάζοντας για την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης σημείωσε ότι «καλύπτει τις προϋποθέσεις που η δημοτική αρχή έβαζε, να είναι δηλαδή μακριά από κατοικημένες περιοχές και να μη δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες».

The post Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων στην επιλογή χώρου για το νέο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα