Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας

18:40 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ενθαρρυντική η υιοθέτηση της ανάγκης σύστασης νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αξιοκρατικά κριτήρια, έστω και καθυστερημένα, λέει η ΝΔ.

ΝΔ: Ενθαρρυντική η σύσταση νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αξιοκρατικά κριτήρια, έστω και καθυστερημένα

Το ότι η ΝΔ συμφωνεί

με την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας είναι θετικό. Θα ήταν ακόμα θετικότερο αν τοποθετούνταν επί της ουσίας και για τα 20 μέτρα που δρομολόγησε η κυβέρνηση στο Λαύριο.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) August 9, 2018

«Κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός για τον αναγκαίο αντιπυρικό σχεδιασμό», σχολιάζει το ΚΚΕ: «Μόνο ως φτηνό επικοινωνιακό κόλπο μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είδαν το “φως το αληθινό” δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν επί 3 χρόνια συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζοντας τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, διατηρώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αλλά και εντείνοντας την εμπορευματοποίηση σε δάση, αιγιαλούς, για χάρη των επενδύσεων».

«Όποιες αλλαγές και αν προτείνουν, η ανικανότητα τους είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη και δεν προδικάζει τίποτε καλό για το μέλλον», σημειώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Η ανικανότητά τους είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ.Τσίπρα ότι δεν αναλαμβάνει σήμερα πρωθυπουργός. Όπως επίσης ότι η παράταξη που ηγείται είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το μοντέρνο και αποτελεσματικό κράτος που ξαφνικά ανακάλυψε και ζητάει, θέλει αλλά μυαλά και όχι ανίκανους κομματάρχες, γεμάτους ιδεοληψίες.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) August 9, 2018

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Πολιτικής Προστασίας,antidraseis, politikis prostasias