K. Γαβρόγλου: Mε συναίνεση σχεδιάζουμε το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης

18:07 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σχεδιάζουμε το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης, βάζοντας τέλος σε νοοτροπίες δεκαετιών, μακριά από κομματικά κριτήρια και τοπικιστικές λογικές. Τα τοπικά συμφέροντα δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον των Πανεπιστημίων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μας μεταφέρει τις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε περιοχής και εμείς θα μεταφράζουμε τις ανάγκες αυτές στο νέο μας εγχείρημα». Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε σήμερα από τη Λάρισα ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου στο πλαίσιο των επαφών του με

τις διοικήσεις και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής και του ΤΕΙ θεσσαλίας, τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.
Η συζήτηση που κάνουμε δεν αφορά απλά τη συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ή την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, αφορά το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης.
Ετοιμάζουμε το επόμενο βήμα και στοχεύουμε στη σύνδεση Πανεπιστημίου και κοινωνίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε τη συναίνεση όχι κατ’ ανάγκη στις λεπτομέρειες αλλά στη στρατηγική,τόνισε ο υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων είναι αποκλειστική υπόθεση του υπουργείου και της ακαδημαικής κοινότητας και ο ρόλος της Τ.Α αφορά την κατάθεση των αναπτυξιακών αναγκών και μόνο.
Μάλιστα μετά τις 20 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο νέα συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων(περιφερειάρχης, δήμαρχοι, ακαδημαικοί) όπου θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν και οι τελευταίες αντιθέσεις.
Ο κ. Γαβρόγλου έσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται «να γίνει τίποτα με το ζόρι και όσοι δεν το θέλουν μπορούν να πορευτούν μόνοι τους», απαντώντας έτσι στις φωνές που μιλούν για αυτονόμηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Επίσης ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αλλαγές στο Λύκειο. Διευίνισε μάλιστα πως το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον 15Αυγουστο, θα ισχύσει από τη σχολική χρονιά 2019-2020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα