Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δήλωση του Πρωθυπουργού

16:15 15/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης , στη δήλωση του Πρωθυπουργού,, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, με την τρόικα. Για περίσσιο θράσος του Αντώνη Σαμαρά, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ., Πάνος Καμμένος ότι το δράμα
που ζει ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με «Ζάππεια» ψέματα και υποσχέσεις.

Σε υψηλούς τόνους κινείται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη δήλωση του Πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Με περίσσιο θράσος ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τα νέα εγκληματικά μέτρα που συναποφάσισε με την τρόικα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση και θωράκιση της χώρας εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια μιας κατάφωρα άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής.

«Στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς είναι ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από τα μνημόνια. Ούτε από τον ίδιο για τη σωτηρία της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός μετέτρεψε το μέγαρο Μαξίμου σε «Ζάππειο 7». Θα πρέπει να τον ενημερώσουν άμεσα ότι το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με «Ζάππεια» ψέματα και υποσχέσεις αλλά με εθνική υπερήφανη πολιτική», σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Η απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας, τα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η ανεργία που καλπάζει και οι απολύσεις, θεωρούνται... επιτυχία από τον ανεύθυνο και επικίνδυνο ψεύτη που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας. Στην πραγματικότητα η Ελλάς διοικείται από τους τοκογλύφους πιστωτές της, που έχουν στόχο την οριστική υποδούλωση του ελληνικού λαού και την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου», σχολίασε η Χρυσή Αυγή.

«Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις οφειλές σε εφορίες, ταμεία και ΔΕΗ αποτελούν κυνική πρόκληση απέναντι στον εργαζόμενο λαό, τη στιγμή που το χαράτσι μονιμοποιείται, η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτούς και άδικους φόρους, όσες δόσεις και αν μπουν, ενώ ενεργοποιούνται σε βάρος τους μηχανισμοί δήμευσης και κατάσχεσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα Μέρα», Χρήστος Ζώης, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού «ακούγονται σαν πανηγυρισμός σε κηδεία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στερείται σχεδιασμού για μια πραγματική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα