Αντιδράσεις για την διαδικασία του κατεπείγοντος

09:43 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με δέκα οκτώ (18) θέματα ημερήσιας διάταξης και με άλλα τρία (3) εκτός ημερήσιας, συνεδρίασε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (άρθρο 67, Ν. 3852/10), το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης.

Με απούσα την παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου (ως αντίδραση για την επίκληση του άρθρου 67 που γι’ αυτόν δεν δικαιολογείται), η δίωρη συνεδρίαση, ασχολήθηκε με επιχορηγήσεις συλλόγων/σωματείων, οικονομικές ενισχύσεις φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε ένδεια και με οικονομικές συνδρομές για διάφορες εκδηλώσεις.
Απ’ τα υπόλοιπα θέματα, ξεχώρισε αυτό της ψήφισης

(κατά πλειοψηφία) του προυπολογισμού για το Φεστιβάλ Καλοκαιριού και της έγκρισης (κατά πλειοψηφία) διενέργειας πανελληνίου, ανοιχτού, φοιτητικού, αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον επανασχεδιασμό της βάσης του αγάλματος και του χώρου των οστών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Άρεως.
Ερωτήσεις έγιναν και για το θέμα της λήψης απόφασης για χορήγηση προ-έγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων και ποτών σε γνωστή εταιρείαεν λόγω εταιρεία επιθυμεί την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων του κτηρίου τους).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα