Συζητήθηκε το προσφυγικό σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρίπολης

08:30 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εγκατάσταση των προσφύγων στην Τρίπολη ήταν το θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που έγινε κατεπειγόντως εχθές νωρίς το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο.

Αρχικά ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και του εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση για την τηλεφωνική επικοινωνία και την αλληλογραφία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Τρίπολη. Αντικείμενο της

ήταν η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων – μεταναστών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Ο κ. Βίτσας στην επιστολή του προς το δήμαρχο Δημήτρη Παυλή – που αναγνώστηκε στο σώμα- αναφέρει πως η Τρίπολη θα είναι η πρώτη επιλογή για την εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών και ζητά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου να κατατεθούν οι εναλλακτικές προτάσεις από πλευράς δήμου και φορέων για κτίρια που μπορούν να γίνουν κέντρα φιλοξενίας. Τόσο οι επικεφαλείς των παρατάξεων όσο και οι πρόεδροι του Ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας, του Επιμελητηρίου, του ΣΕΒΙΠΕΤ και άλλων φορέων συμφώνησαν πως δέχονται τη φιλοξενία των προσφύγων που αναλογούν στην πόλη αλλά όχι πάνω από 500 άτομα στο νομό Αρκαδίας αλλά η φιλοξενία τους θα πρέπει να περιλαμβάνει σίτιση, στέγαση και διερμηνεία. Επέμειναν ότι δεν είναι κατάλληλη η ΒΙΠΕ Τρίπολης για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών γι αυτό και μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου ζητούν από τους πολίτες, φορείς και συλλόγους να υποβάλλουν προτάσεις χώρων φιλοξενίας. Σημαντικό είναι να ενισχυθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο με ιατροφαρμακευτικό υλικό, προσωπικό, όπως σημείωσε ο κ. Ψυχογιός πρόεδρος του Δ.Σ Τρίπολης αλλά και ο Δήμος Τρίπολης με κονδύλια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα