Ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

15:55 22/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για κατακόρυφη άνοδο που παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια, κάνει λόγο δημοσίευμα της φλαμανδικής εφημερίδας De Tijd υπό τον τίτλο «Κατά 25% περισσότερες οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται, η παρατεταμένη οικονομική κρίση αποτελεί την κύρια εξήγηση για την ανησυχητική αυτή αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 82% των θυμάτων είναι άνδρες, ενώ και ο αριθμός των γυναικών αυτοχείρων έχει υπερδιπλασιαστεί.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ το 2012, καθώς σημειώθηκαν 477 αυτοκτονίες, αριθμός δηλαδή κατά 26% υψηλότερος σε σχέση με το 2011.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και πολυάριθμες ανθρωπιστικές οργανώσεις αποδίδουν το φαινόμενο αυτό στην εντεινόμενη φτωχοποίηση του πληθυσμού. Εντούτοις, συμπληρώνει η εφημερίδα, ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα