Χωρίς συνταγματικό κώλυμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

14:23 22/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συζητήσεις συνεχίζει να προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο εξετάστηκε χθες από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις, καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισε διατάξεις με συνταγματικό
κώλυμα, αλλά διατυπώθηκε η άποψη, ότι χρειάζονται περαιτέρω πρόνοιες, σε ζητήματα ζωτικής σημασίας και σε ορισμούς, όπως το τί συνιστά πρόκληση ή υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Σχετική είδηση: Αντιρατσιστικό ν/σ: Αρχίζει η επεξεργασία στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή - Υψηλοί οι τόνοιΗ δυστοκία στη διατύπωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου οφείλεται στο ότι ρυθμίζει καινούργια φαινόμενα, είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαν εμφανιστεί τάγματα εφόδου στην καθημερινή ζωή, κάτι που είναι μία καινούργια συνθήκη που καλείται να ρυθμίσει ο νομοθέτης, σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

Η ΝΔ θεωρεί ότι το υφιστάμενο πλαίσιο καλύπτει την ευρωπαϊκή οδηγία, η ΔΗΜΑΡ ζητεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να έρθει στη Βουλή κι όποιος θέλει ας το ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ

Να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή και όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να προχωρήσουν στην ψήφισή του, ζήτησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροκομματικές τακτικές αντίστοιχα.Όλη αυτή η δήθεν διαμάχη, που όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ένας το καταψήφισε και ο άλλος δεν το στήριξε, δείχνουν ότι πολύ απλά ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα, αναφέρεται σε δήλωση κ. Γεννηματά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απαντά στη Φώφη Γεννηματά.
Ο γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη ΝΕΤ επισήμανε ότι η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν είναι αθώα, και ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο, καθώς «βάζουν τους θύτες μαζί με τα θύματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα