Αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18:06 4/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις 16 Ιανουαρίου του 2020 αναβλήθηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λέσβο στις 3 Μαΐου του 2018. Κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και απόπειρες σωματικής βλάβης

Να θυμίσουμε ότι την ημέρα εκείνη , ημέρα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα

στη Μυτιλήνη , όπου μίλησε στη ΓΓ Αιγαίου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης κινητοποίηση των κατοίκων της Λέσβου που διεκδικούσαν την παραμονή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Μετά το πέρας της πορείας που κατέληξε στην είσοδο του λιμανιού και όταν δεν επετράπη στο πλήθος να περάσει προς τη ΓΓ Αιγαίου, μια ομάδα ατόμων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών και των οχημάτων που είχαν μπει ως εμπόδια στο δρόμο, έβαλαν φωτιές στη μέση του δρόμου και ξεκίνησε ένας πετροπόλεμος, βανδαλισμοί και ανθρωποκυνηγητό, γύρω από την πλατεία Σαπφούς και στα σοκάκια του κέντρου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .

Έγιναν πολλές προσαγωγές και τελικά 9 άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ τους και δυο ανήλικοι για τους οποίους ορίστηκε διαφορετική διαδικασία .

The post Αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα