Αναστολή των ναυτεργατικών κινητοποιήσεων στη Ραφήνα

17:35 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποδοτική ήταν η διαδικασία συναντήσεων μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και συγκεκριμένων ναυτιλιακών εταιρειών, με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα, που είχαν οδηγήσει στην προαναγγελία απεργιών από 1 έως και 4 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού: «Έπειτα από την θετική έκβαση και την συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και των αντίστοιχων Ακτοπλοϊκών εταιριών οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις αναστέλλονται. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την αγωνιστική ανταπόκριση των μελών της στο κάλεσμά της και δηλώνει ότι το επόμενο διάστημα θα

εντείνει την παρέμβαση και τον έλεγχό της προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την δράση της με στοχευμένες κινητοποιήσεις σε διάφορες άλλες Ακτοπλοϊκές – Πορθμειακές γραμμές και εταιρίες με σκοπό να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά παρόμοια εργασιακά προβλήματα που συνιστούν καταστρατήγηση της ναυτικής νομοθεσίας και της ισχύουσας ΣΣΕ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια εργατικά – ναυτεργατικά σωματεία, συλλογικότητες και διάφορους κοινωνικούς φορείς για την συμπαράσταση που εξέφρασαν στην αγωνιστική διεκδίκηση της ΠΕΝΕΝ».

Ασφαλιστικά ζητήματα για την ΠΝΟ

Συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά ζητήματα εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχαν μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Αναστασίου Πετρόπουλου.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι έχουν εκδοθεί όλες οι προσωρινές συντάξεις, για τις οποίες είχαν υποβληθεί αιτήσεις, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Όπως είπε, αυτή η δέσμευση των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας επιτεύχθηκε με την ενίσχυση του τμήματος συντάξεων του ΕΦΚΑ από επτά επιπλέον υπαλλήλους, έγινε δηλαδή ακριβώς αυτό που είχαν υποσχεθεί οι δύο υπουργοί στην ΠΝΟ.

Στη συνέχεια, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για τον υπολογισμό των συντάξεων των ναυτικών και κάλεσε την ερχόμενη εβδομάδα τους εκπροσώπους της ΠΝΟ σε συνεργασία για μια περισσότερο λεπτομερή ανάλυση της διαδικασίας. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός έκανε μια σύντομη παρουσίαση των διατάξεων του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο εστιάζοντας στα ναυτεργατικά θέματα.

Πηγές: ΠΕΝΕΝ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:
Στοχευμένες απεργίες της ΠΕΝΕΝ σε πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας

Nαυτεργατικές κινητοποιήσεις στη Ραφήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα