Αναστάσιος Μεγαλομύστακας : Υποβαθμίζεται η Επιστήμη της Πληροφορικής

10:18 9/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για υποβάθμιση της Επιστήμης της Πληροφορικής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάνει λόγο ο βουλευτής της » Ένωσης Κέντρου» Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, με ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας. Όπως επισημαίνει η κατάργηση των δίωρων στήριξης, στις ομάδες ερευνητικών θεμάτων, στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητική Εργασία του ΓΕΛ, η κατάργηση της τρίωρης εργαστηριακής απασχόλησης των υπεύθυνων των εργαστηρίων Πληροφορικής, η κατάργηση των

ολιγομελών τμημάτων και του Τομέα Πληροφορικής στα ΕΠΑΛ, ο αντιεπιστημονικός χωρισμός των Πανεπιστημιακών Σχολών κ.ά. είναι μερικά από τα μέτρα, που έλαβε προσφάτως το Υπουργείο Παιδείας και με τα οποία υποβαθμίζεται η παρεχόμενη Πληροφορική Παιδεία.

Ο κ. Μεγαλομύστακας ρωτά τον υπουργό πόσο άμεσα προτίθεται να επαναπροσδιορίσει την Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εάν προτίθεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής ως Επιστήμη και όχι ως απλή εκμάθηση χρήσης υπολογιστών, και ποια είναι τα ακριβή χρονοδιαγράμματα υλοποίησης δράσεων ενίσχυσης του Ψηφιακού Σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα