Αναγνώρισαν την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων για το μεταναστευτικό

00:05 22/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Σάμο επισκέφτηκε η γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης, Beate Gminder, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, και συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του γραφείου υπουργού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου ο οποίος ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του νησιού, στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τη συνεχάρη για όλες τις ενέργειες κατασκευής του νέου ΚΥΤ, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αποσυμφόρηση

της πόλης της Σάμου.

Η γενική διευθύντρια, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων της Σάμου, συμφώνησε με το δήμαρχο για την αναγκαιότητα οριστικής αντιμετώπισης των συνεπειών στο νησί.

Ο δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο ανάπλασης και αξιοποίησης της υφιστάμενης δομής στο Βαθύ, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και πράσινη ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια, τονίζοντας τις συνέπειες που έχει υποστεί το νησί στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκε αντισταθμιστικό πρόγραμμα ίδρυσης και υλοποίησης τουριστικών σπουδών και διαχείρισης κρίσεων.

Η κα Gminder αναγνώρισε την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέθηκε τη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Δήμο για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγράμματος αποκατάστασης.

The post Αναγνώρισαν την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων για το μεταναστευτικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα