Παραίτηση του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά στο Δήμο Χίου

00:05 22/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε υποβολή παραίτησης από τη θέση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών του Δήμου Χίου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Χάρης Μπουρνιάς. Οι τελευταίες αποφάσεις του Δημάρχου σχετικά με τη δομή του Δήμου και οι περιορισμένες αρμοδιότητες που θα είχε πλέον, φαίνεται ότι τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτησή του.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μπουρνιάς είχε δεχτεί πολλές φορές δημοσίως τα εύσημα του δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, για τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων του Δήμου, γεγονός που προξενεί εντύπωση αν είναι αυτός ο μόνος λόγος της παραίτησης του.
Αυτή

ήλθε εξάλλου σε μία μέρα με έντονη τοπική επικαιρότητα σε ότι αφορά στο θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και της δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.
Μετά την επιστολή 4 Αντιπεριφερειαρχών που προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου προς τον υπουργό Μετανάστευσης, για να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και την πρόσκληση σε διάλογο από πλευράς Υπουργού, υπήρξε και δελτίο τύπου του Δήμου Χίου που επικροτεί την πρόταση αυτή.
«Οι σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου για το μεταναστευτικό οδηγούν σε εξελίξεις και πιθανόν να μην θέλουν διαφορετική φωνή μέσα στη Δημοτική Αρχή, αφού γνωρίζουν ότι ο αντιδήμαρχος έχει ταχθεί εναντίον νέας δομής», μας σχολίασαν από το περιβάλλον του κ. Μπουρνιά, που έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα προχωρήσει και σε ανεξαρτητοποίησή του.

The post Παραίτηση του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά στο Δήμο Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα