Αμύνταιο: Αμείωτο κέφι στις εκδηλώσεις του 41ου Ξινονερίτικου Καρναβαλιού

11:58 15/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων τη Κυριακή της αποκριάς στις 4:00 το απόγευμα πέφτει η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 41ου Ξινονερίτικου καρναβαλιού. Κάθε απόγευμα και βράδυ από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 18 θα υπάρχουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με τον υποχθόνιο, μασκέ πάρτι, με παραδοσιακό γλέντι με τα χάλκινα της περιοχής και εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά με ξυλοπόδαρους κλόουν και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.Το καρναβάλι

ήταν πάντα συνυφασμένο με την διασκέδαση των κατοίκων της περιοχής. Παλαιότερα μεγάλη αίγλη παρουσίαζε το καρναβάλι του Αμυνταίου που σταμάτησε το 1982 μετά από ισχυρές πιέσεις της Εκκλησίας αλλά δύο χρόνια μετά την σκυτάλη παρέλαβαν δυναμικά οι κάτοικοι του Ξινού Νερού που από τότε μέχρι σήμερα οργανώνουν κάθε χρόνο καρναβαλικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και επισκεπτών.
Το αλάθητο λαϊκό ένστικτο σατιρίζει την επικαιρότητα ενώ τα άρματα τους σχολιάζουν καυστικά κάθε γεγονός που επηρέασε τη ζωή τους στην διάρκεια της χρονιάς. Στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος πλήθος επισκεπτών αφού είναι το μοναδικό καρναβάλι σ’ όλο το νομό της Φλώρινας.

Keywords
Τυχαία Θέματα